RECENZE: Elizabeth Engstrom, Když nás temnota miluje

Článek od: ena - 11.04.2024

Elizabeth Engstrom je ostrieľaná americká spisovateľka. Je to predstaviteľka starej školy, ktorá má čitateľom stále čo povedať a mladých autorov čo naučiť. Když nás temnota miluje a Krása je... sú dve z noviel, ktoré nás zavedú na americký vidiek, do miest plných ľudí, fariem, jednoduchého, no ťažkého života. Niekde tam, v prírode, no hlavne v hĺbke ľudských myslí, sa ukrýva množstvo temných zákutí, myšlienok a skutkov.

RECENZE: Kateřina Surmanová, Zvedá se vítr

Článek od: Madla Pospíšilo... - 04.04.2024

Hodonínská rodačka, novinářka a spisovatelka, toho času žijící v matičce stověžaté, loni čtenáře uhranula svým velmi povedeným románem oscilujícím mezi hororem a thrillerem a s hrůzu nahánějícím názvem Šepot z lesa. Ten jsem si nechala ujít, ale po přečtení autorčina druhého počinu jsem zjistila, že si nutně potřebuju doplnit vzdělání, protože Surmanová se stala mou novou oblíbenou českou spisovatelkou.

RECENZE: Philip Fracassi, Sirotčinec v údolí

Článek od: ena - 30.03.2024

Sirotčinec v údolí malo byť miesto, kde osirelí chlapci nájdu útočisko. Dostali však posteľ, jedlo, prácu a chabé vzdelanie. Ale čo môžete čakať od výchovy, ktorú poskytujú muži, ktorí nestoja o lásku ženy, svojich detí, a ani netušia, čo to je mať vlastnú rodinu? Ich budúcnosť bola nejasná a jediné, čo mali, boli priatelia s rovnakým osudom. Dni sa míňali, jeden ako druhý vo svojej jednotvárnosti. Až do istej temnej noci, ktorá im zmenila životy...

RECENZE: Matthew A. Clarke, Troll

Článek od: ena - 18.03.2024

Na sociálnych sieťach je to dnes o nervy. Vlastne je to aj o život. Predpokladám, že všetci obývame virtuálny priestor a stretávame tam ľudí, ktorí sú normálni, nenormálni aj psychopatickí. Bežne sme svedkami vášnivých debát, hejtovania, šikany či aspoň urážok. O vypúšťaní hoaxov a trolingu ani nehovorím. Nuž a za hoaxami sú ľudia, ktorých to baví a podaktorí sú za to dokonca platení. Avšak stretnúť trola, ktorý sa na vás zavesí a začne vám strpčovať život, nechce nikto z nás. Hrdinovia tejto novely si s trolom užili svoje, avšak rozhodli sa brániť. Chcete vedieť viac? Verte mi, že chcete...

ROZHOVOR: Marko Hautala

Článek od: Daniel Palička - 27.02.2024

Finský spisovatel Marko Hautala je autor hororových románů Architekt temna, Bába motyka a Šeptající dívka. Co ho vedlo k napsání knihy pro děti? Jak vzpomíná na práci v ústavu pro duševně choré? A jak se daří hororu ve Finsku? To vše a mnohem více se dozvíte v nejnovějším sardenském rozhovoru.

RECENZE: David Demchuk, X

Článek od: ena - 10.01.2024

Toronto sa kedysi dávno volalo York. Dnešný názov je odvodený z indiánskych jazykov. V nich slovo Tkaronto označovalo miesto zhromaždenia. Dnes je z Toronta obrovská metropola plná života a obyvateľov rôznych rás, vyznaní a sexuálnej orientácie. Nuž a práve muži milujúci mužov v tomto meste už desaťročia miznú bez stopy. Nikto sa nad tým nepozastavuje, nepátra, nikomu nechýbajú. Skutočne za nimi nik nesmúti?

 

DVOJROZHOVOR: Madla Pospíšilová Karasová a její manžel

Článek od: Redakce - 12.12.2023

Posledním rozhovorem s autory z nakladatelství Golden Dog a jejich příbuznými - manželi, manželkami a dětmi - je ten přímo s organizátorkou celého SklepConu a jejím manželem, protože bez jejich odpovědí by to nebylo úplné. Dnes Madla Pospíšilová Karasová a její manžel.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Horor