RECENZE: Astronaut, Samuel Isaacson

Článek od: Kamba - 26.04.2024

Abych si něčím přerušil dlouhou šňůru fantasy dobrodružství, zařadil jsem do harmonogramu sci-fi gamebook Astronaut. Jedná se o v pořadí třetí knihu a zároveň druhý gamebook nakladatelství Veles.

 

Bod obnovy: rozhovor nad filmem

Článek od: Redakce - 15.02.2024

Bod obnovy patří k nejambicióznějším českým snímkům, které vyšly v loňském roce. Velkolepý sci-fi snímek dorazil 24. ledna na streamovací platformu Netflix. Rozhodli jsme se vám představit naše názory na tento unikátní filmový počin v poměrně netradiční formě.

RECENZE: Natasha Pulley, Maják na severu

Článek od: Jana K. - 20.12.2023

Anglie prohrála bitvu u Trafalgaru a stala se součástí Francouzské republiky. Nyní se píše rok 1898. Na nádraží Gare du Roi v Londres vystupuje muž. A právě tenhle okamžik se stává jeho první vzpomínkou.

RECENZE: Peter F. Hamilton, Evoluce sága Společenství (séria Prázdnota)

Článek od: ena - 28.11.2023

Ságu Společenství zakončuje román Evoluce. Dozvieme sa, koho a čo, kedy, prečo, kvôli čomu a veľa iných odpovedí na otázky, ktoré sme si kládli počas čítania. Zrejme pocítite smútok za Hamiltonovým svetom premysleným do posledného detailu. Veď kto by nechcel mať toľko rokov, koľko si vyberie, a žiť takmer večne? Ale stále nám zostáva možnosť vracať sa k týmto knihám zas a znovu...

FILM: Bod obnovy

Článek od: Daniel Palička - 01.11.2023

Dlouho očekávaný snímek Bod obnovy vtrhl na plátna kin. Ambiciózní český film, za jehož zrodem stál režisér Robert Hloch, v upoutávkách lákal na netradiční, vizuálně opojný zážitek, který nemá v našich luzích a hájích obdoby. Tvůrci měli velké ambice a divákům chtěli naservírovat odvážné a osobité dílo s jedinečným kreativním uchopením. Podařilo se naplnit vysoká očekávání, nebo se projekt autorům kompletně rozpadl pod rukama?

ROZHOVOR se Zuzanou Strachotovou

Článek od: Madla Pospíšilo... - 21.09.2023

Zuzana Strachotová kolem sebe víří auru tajemna a neznáma. Prozradila na sebe pouze to, že miluje anime a že se zabývala čínským bojovým uměním Wing Chun.
V českém literárním rybníčku není žádným nováčkem, v roce 2017 debutovala v nakladatelství Fantom Print sci-fi románem Devět dní, v němž se náboženský fanatismus ve světě Citadely střetává s touhou po svobodě Povstalců. V roce 2019 pak navázala pokračováním nazvaným Devět nocí, jež je zároveň uzavřením příběhu.
Letos jí v nakladatelství Epocha vyšel román Vypůjčený čas. A nejen o něm budeme s autorkou hovořit.

RECENZE: Vypůjčený čas, Zuzana Strachotová

Článek od: Madla Pospíšilo... - 19.09.2023

Zuzana Strachotová není v žánru sci-fi žádným ořezávátkem a že umí skutečně výborně psát, ukázala už ve svém debutu Devět dní. Její nová kniha Vypůjčený čas je začátkem nové série a pracujíce se zdánlivě jednoduchou premisou známou z mnoha sci-fi filmů a seriálů. Ať už se z dlouhého spánku ve stázi probudí nejnebezpečnější zločinec na světě, nebo dredatý floutek se zálibou v chilli a čatní či zdánlivě křehká dívka trpící nevyléčitelnou nemocí, zdálo by se, že na toto téma není už moc co vymýšlet.

Epochální sci-fi v soutěži

Článek od: Redakce - 19.08.2023

V rámci Sci-fi maratonu jste mohli dva celé týdny soutěžit s kvízem o jeden díl Legie Kristýny Sněgoňové a Franty Kotlety a brzy se dočkáte i vyhodnocení a vylosování vítěze. My pro vás od nakladatelství Epocha máme k soutěžení ještě několik dalších titulů, ale tentokrát nebudete nikam posílat emaily, stačí, když nám tady nebo na na našem facebooku napíšete svou odpověď do komentáře.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Sci-fi