NEDĚLNÍK: Žijeme v budoucnosti

Článek od: Petr Simcik - 17.05.2020

Nedávno jsem tu nastínil několik možností, jak by to mohlo vypadat po koronavirové krizi, ale ono to bude mnohem prozaičtější - nestane se nic. Každopádně představy o budoucnosti měli lidé odjakživa a poslední dobou mám pocit, že v tomhle jsme tak trochu ochuzení, asi jako ten středověký mešťan níže - a nebo ne? Podívejme se na současnost očima lidí minulosti.

NEDĚLNÍK: Pavlína Kajnarová, Léčba fantastikou

Článek od: Redakce - 03.05.2020

O první květnový nedělník jsme požádali Pavlínu Kajnarovou, epochální redaktorku a členku obávaného Kotletova gangu. Na Sardenu se totiž gramadlaků a drsných redaktorů, ze kterých má noční můry kdekterý spisovatel, nebojíme! Pavlína přijala, my moc děkujeme a vy si přečtěte další skvělý nedělník, jehož tématem a jediným kritériem jsou knihy a fantastika.

NEDĚLNÍK: Kristýna Sněgoňová, O láskách na druhý pohled

Článek od: Kristýna Sněgoňová - 09.02.2020

Dva týdny utekly jako voda a my máme pro vás v pořadí druhý nedělník. Jak  jsme slíbili, rádi bychom střídavě dali prostor sardenským redaktorům a zajímavým a/nebo známým lidem z našeho českého literárně-fantastického rybníčku. Moc nás těší, že si nyní můžete přečíst zamyšlení, které napsala spisovatelka Kristýna Sněgoňová.

NEDĚLNÍK: Na více židlích

Článek od: Jan Křeček - 26.01.2020

Jaké to asi je, mít pod ctěným pozadím víc než jedno sedací zařízení? A co na to opravář internetového připojení? Zeptejte se Honzy Křečka, ví o tom své.

Máme pro vás, jak doufáme, první z dlouhé řady Nedělníků, které bychom chtěli pravidelně vydávat každou druhou neděli. Postřehy, glosy, fejetony, zábavné nebo poučné historky ze života našich redaktorů a zajímavých lidí z branže budou jejich náplní. Těšte se, určitě to bude zajímavé čtení.

Sloupek: Slavnostně přísahám, že si nepřečtu nového Harryho Pottera

Článek od: Petra Elen Mand... - 05.11.2016

Je to skoro měsíc, co u nás vyšel český překlad dalšího pokračování známé série, Harry Potter a prokleté dítě. Hm… Další pokračování je možná trochu silného slovo, jedná se o divadelní hru, kde se o autorství dělí scénárista Jack Thorne, režisér John Tiffany a samozřejmě i stará známá J. K. Rowlingová. Ti všichni nám chtějí umožnit náhled do kouzelného světa našeho dětství, když už je „po všem“. Nejen toto je však důvod, proč si knihu odmítám přečíst…

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Sloupek