RECENZE: Tramvaj č. 1852 - Lovecraftovské podivné porno

Článek od: Petr Simcik - 22.01.2020

Tramvaj č. 1852 je Lady Fuckingham pro nové tisíciletí a temnou dimenzi. Tramvaj č. 1852 je důstojný záskok při čekání na dalšího Carltona Mellicka III. Tramvaj č. 1852 je ukázka, jak by asi psal Lovecraft, kdyby psal porno. A hlavně, Tramvaj č. 1852 je opravdu zábavný horor, který kombinuje děs kosmického podivna a sex.

Recenzia: Ivan Kučera, Prasa

Článek od: ena - 07.01.2020

Zatúžili ste niekedy utiecť? Zmeniť prácu, presťahovať sa, začať odznovu? Zrejme raz alebo aj viackrát za život takéto nutkanie zažijeme všetci. Väčšina z nás nemá kam ísť, no Marko Enzechštejn áno. Presťahoval sa aj s manželkou späť, do rodnej dediny Pichliač.

RECENZE: Eva Grestenbergerová, Zlo je rodu mužského

Článek od: ena - 03.01.2020

Odkedy jestvuje človek, existuje zlo. Celé tisícročia sme sa zaoberali vymýšľaním nových spôsobov a nástrojov mučenia, psychológiou vypočúvania a dokonalejšej vojenskej techniky. Dnes dokážeme zistiť čokoľvek a behom minúty vyhladíme celé kontinenty. Denne sa stretávame najmä s primitívnym zlom. Bitkou, hladom, chorobami, nedostatkom lásky. Existuje východisko? Raz som niekde čítala, že žiadna žena-matka nedopustí, aby nejaké deti trpeli. A každý z nás je predsa niečie dieťa...

RECENZE: Star Trek: Éra ztracených - 2311: Hadi v rozvalinách

Článek od: Petr Simcik - 02.01.2020

Hadi v rozvalinách jsou svého druhu špionážním thrillerem se startrekovými prvky. Do sytosti si užijete politikaření, souboje na blastery, pěsti, ale také souboj strategických myslí a plány s velmi nízkou procentuální účinností. Až si člověk říká, jestli se na chvíli nepřesunul na palubu Millenium Falcona ve Star Wars.

Fenomén Novotný: RECENZE: Osudový konvoj

Článek od: Martin Stručovský - 18.12.2019

Tato recenze se zde poprvé objevila 23. července 2018. Obnovené vydání si můžete přečíst v rámci projektu Fenomén Novotný.

*

František Novotný se do paměti fanoušků domácí fantastiky zapsal velkolepou sérií Valhala, kde létají dvojplošníky z první světové války a draci, sérií, v níž si autor hraje s časem a dějinami, a ukazuje hnus obou totalitních režimů, které postihly naši zemi. A téma hrátek s časem a alternativními světy nepustilo Novotného ani v jeho nové knize nazvané Osudový konvoj. Byť to tak ze začátku knihy vůbec nevypadá.

Fenomén Novotný: RECENZE: Křižník Thor, archa záchrany

Článek od: Jan Kovanic - 11.12.2019

Tato recenze se zde poprvé objevila 10. května 2013. Obnovené vydání si můžete přečíst v rámci projektu Fenomén Novotný.

*

Knihkupec mi správně napověděl, že jde o subžánr fantastiky, který se nazývá "military". Tak ano, užijeme si mnoha námořních soubojů vedených na dálku doletu balistických raket i na blízkost nože. Hornblowerovské bitvy lodí tvoří kostru knihy, která prorůstá příběhem, jenž se odehrává v letech 2039 - 2041. Dva roky války!

RECENZE: Joe Hill, NOS4A2

Článek od: Ivet Křenková - 09.12.2019

Kniha NOS4A2 (čteno Nosferatu) z rukou spisovatele Joe Hilla u nás v 1. vydání vyšla pod názvem Vánoční říše, který příběhu odpovídá možná ještě lépe. Jelikož Hillovi sedí spíše delší příběhy než sepisování krátkých povídek, není překvapením, že i NOS4A2 se řadí mezi jeho povedenější díla.

RECENZE: Robert Holdstock, Les kostí

Článek od: Eylonwai - 02.12.2019

Jednoho dne se vydal do lesa a už se z něj nevrátil.
Putoval hvozdem; držel se zvířecích cestiček, prolézal zelená údolí, přeskakoval potůčky, pil ze studánek a spal na listí. A občas koutkem oka něco zahlédl, stín, který se míhá na okraji vidění. A čas, čas se choval nadmíru zvláštně. Kam se poděly ty dny?

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze