RECENZE: Vladimír Šlechta, Zima v Thonnierice

Článek od: Hanina - 02.08.2018

Thornel se vrací do Thonniericy s pověřením Sylvie Viktoriny la Baro vytvořit špionážní síť, jakou měl ve městě chvalně (i nechvalně) proslulý dobrodruh Thompson. Na promrzlou zem se snáší první sníh, zásob je málo, město vyčerpal konflikt s církví, král je ještě ucho a jeho mocenská situace nejistá. To nevypadá na klidnou zimu…    

Literární vyhlídky: srpen-září

Článek od: Martin Stručovský - 18.08.2017

Přichází další Literární vyhlídky,  v nichž lze zjistit následující: okurková sezóna je za námi. Novinky od Heteši a Šlechty už jsou sice venku, ale chystá se toho mnohem víc. Dorazí Batman, další komiks od Chucka Palahniuka, ale taky třetí Časodějové a dvě ambiciózní historické fantasy - Přemyslova krev a Hořící kůň. 

RECENZE: Vladimír Šlechta, Krvavé pohraničí

Článek od: Hanina - 06.01.2017

Třetí vydání Šlechtova románu, které kdysi odstartovalo stejnojmenný cyklus, čítající k dnešnímu dni deset knih. Název, jak nám prozradil autor v doslovu, si prosadil první ze tří nakladatelů. Důvodem byla oblíbenost odvozenin slova „krev“ na obálkách knih. Tehdy se psal počátek druhého tisíciletí.

UKÁZKA: Vladimír Šlechta, Krvavé pohraničí

Článek od: Redakce - 14.11.2016

"Bestie pozorovala poutníky už dlouhou chvíli. Cítila jejich pach odplavovaný deštěm, tu a tam je zahlédla, jak šlapou hluboko pod ní. Pokaždé, když ti dole poodešli, mávla perutěmi a následovala je."  Krvavé pohraničí Vladimíra Šlechty v novém vydání

UKÁZKA: Vladimír Šlechta, Kukaččí mláďata

Článek od: Redakce - 16.08.2016

"Arkastie prochází vleklou krizí. Král uprchl už před deseti roky a ještě stále se skrývá. Bezvládí přineslo hořké plody. Staré dohody jsou porušovány, zájmové skupiny soupeří o moc. Schyluje se k občanské válce. "  Vychází nová kniha Vladimíra Šlechty. 

Literární vyhlídky: srpen a září

Článek od: Lucie Koucká - 01.08.2016

V pořadí třetí Literární vyhlídky představují knižní novinky srpna a září. Jsou to měsíce na produkci slabší, přece jen dovolené jsou ještě v plném proudu a vydavatelé sbírají síly na bohatý předvánoční trh. 

Ukázka: Vladimír Šlechta, Lovci přízraků

Článek od: Redakce - 07.07.2015

"Měla to být "dovolená u moře". Tak jsem si to alespoň představoval. Na cestě do Anatarchonne jsme však našli tělo zavražděného velitele místní vojenské posádky. Objasnění vraždy se rázem stalo prioritou číslo jedna. Neměli jsme po ruce žádného detektiva, proto jsem se  musel ujmout vyšetřování já, Gowery Fink."  (anotace)

RECENZE: Ondřej Jireš (ed.), Klenoty české fantasy

Článek od: Jana Poláčková - 30.06.2015

Doba plyne a jak mladá generace čtenářů young adult odrůstá svým prvním písmenkovým střevíčkům, plynule přechází na tlustospisy G. R. R. Martina a dalších zvučných jmen zejména z oblasti anglicky psané fantasy. Čeští autoři se v jejich očích těší pověsti ušmudlaných Popolušek odsouzených k věčnému přebírání luštěnin a konverzaci s opeřenci pochybné pověsti. Teď však přichází kmotřička víla, otvírá šperkovnici… a namísto tří oříšků se ukazují Klenoty české fantasy.

 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - V. Šlechta