Letem (fantastickým) světem 33

Článek od: Matyáš Pařátek - 23.10.2016

Trailerovaná

Logan

Zatímco vrcholí propagační kampaň filmů, které nás budou chtít dotáhnout do kin do konce roku, studia nám taktně říkají, že rok 2017 už pomalu klepe na dveře. A s nimi i nové filmy.

V první linii dorazí Logan, což není film o kulturistovi, ale o Wolverinovi. Ano, Hugh Jackman s adamantiovými drápy se vrací už ve třetí sólovce. Doufám, že tohle bude ta nekompromisní a erková jízda, kterou jsme si vždycky přáli. A minimálně první trailer ukazuje, že by to mohlo vyjít. Drsná westernová atmosféra, rozervaný hrdina. Nějaká akce. A do toho Hurt od Johnnyho Cashe. Ano, tohle loučení se slavnou Jackmanovou postavou by se mohlo povést. 

 

A Logan ještě jednou. Jen trochu červenější 

Strážci galaxie II

Premiéra Doctora Strange je za rohem. Takže Marvel vytáhl na stůl další kartu. Už za pár měsíců nás totiž čeká premiéra druhých Strážců galaxie. A já sám čekám velké věci, jelikož jedničku považuju za nejlepší marvelovku od prvního Iron Mana. A podle všeho by nás měla zase čekat zábavná jízda. A možná i příprava na třetího Thora, případně na třetí Avengers. 

Zpráva týdne

Vyjde nová kniha od Tolkiena

Nakladatelství HarperCollins oznámilo, že v roce 2017 vyjde kniha Beren and Lúthien od J. R. R. Tolkiena, kterou připravil k vydání autorův syn Christopher. Knihu doprovodí ilustrace Alana Leeho. Český termín vydání zatím nebyl stanoven.

Krvavé pohraničí v novém kabátu

Ještě letos vyjde nové vydání Krvavého pohraničí. Takřka kultovní kniha Vladimíra Šlechty vyjde v nakladatelství Brokilon. Tentokrát se dočká i nové obálky, o kterou se postaral Tomáš Flak. A vyjít by měla ještě během října.

Bivoj v pevné vazbě

Fanoušci Juraje Červenáka mají letos hody. Po Přízracích na Devíně, kde se vrátil na scénu Rogan a Goryvlad, vyjde během listopadu další případ Steina a Barbariče (Ďábel v zrcadle). A to ještě není všechno. K vydání se totiž chystá kniha Bivoj. Ne, Červenák nenapsal další příběh, to jen v jednom svazku vyjdou nejen romány Bivoj běsobijce a Bivoj válečník, ale také novelka Bivoj: Vládce stříbrného šípu. Kniha bude čítat 700 stran, bude mít pevnou vazbu, přebal a tkaničku. A novou obálku kance.  Datum vydání ještě neznáme, ale jako vánoční dárek by mohl být Bivoj naprosto ideální. 

Víme, kdo bude parťák Hana Sola 

Premiéra Rogue one je skoro za dveřmi (opravdu netrpělivě odškrtáváme jednotlivé dny). A je tedy logické, že je čas se zaměřit i na další filmy. Konkrétně na Hana Sola. Tam se tento týden stala jedna důležitá věc. Hanův parťák Lando byl konečně obsazen. A nezahraje si ho někdo jiný  než Donald Glover, kterého naši čtenáři mohou znát jako Troye ze se seriálu Community. Závěrem připomeňme, že Hana Sola bude hrát Alden Ehrenreich a film natočí Phil Lord a Christopher Miller. Premiéra filmu je naplánovaná na rok 2018. 

Filmové novinky 

Josh Whedon (Buffy, Avengers) by si rád natočil Star Wars. Tak třeba jemu a nám bude přán. Film o Benu Kenobim by to vážně chtělo.  - Studio Warner Bros oznámilo, že plánuje prequel Karlíka a továrny na čokoládu. O návratu Johnnyho Deppa se zatím nemluví. 

Přidat komentář