Editorial: Retro

Článek od: Martin Stručovský - 01.07.2017

Školákům včera zazvonil zvonek na dva měsíce naposledy, prodané mapy a průvodci hlásí dovolené, teploměry atakují třicítky, pivo a zmrzliny tečou proudem. Ano, první červenec je tady a s ním samozřejmě prázdniny. A ať už je strávíte na chalupě nebo u moře, věříme, že se k nám budete vracet i během následujících dvou měsíců, protože toho pro vás připravujeme skutečně hodně. Tak třeba soutěže. Už od 3.7. si dáme pauzu od drsňáků a společně s vydavatelstvím OneHotBook zahrajeme na pohádkovou notu – budeme se učit cvičit draky. Hned o týden později nám Alex Drescher ukáže, jak je důležité držet Lovcův odkaz. A tím soutěže rozhodně nekončí – máte se rozhodně na co těšit.
Letos o prázdninách se také vydáme do minulosti – čeká nás totiž retro období, kdy zavzpomínáme na staré knižní, ale také filmové fláky. A třeba změníme i vzhled.
Léto bývá také obdobím, kdy se většinou dohání knižní resty a nakladatelé vyhlašují prázdniny, naši žízeň po novinkách ale utiší alespoň nakladatelství Brokilon a Epocha. První jmenované vypustí akční kyberpunk Společné chromozomy Jiřího Wittka a hlavně román z univerza Star Treku. Těšit se ale můžeme na nové tituly od Petra Heteši a Vladimíra Šlechty. Fanoušky řízné akce ale potěší i nakladatelství Epocha Posledním stádiem, tedy závěrečným dílem první sezóny Kladiva na čaroděje. Ovšem zraky většiny se upírají ke Kotletově Poločasu rozpadu, kterým navazuje na Spad. A jelikož léto bez Stephena Kinga by nebylo tím pravým létem, můžeme se těšit na román Colorado Kid.
A samozřejmě nesmíme zapomínat ani na kina, kde nás čeká už třetí verze filmového Spider-Mana (tentokrát ale za podpory Tonyho Starka) nebo Válka o planetu opic. Ovšem už 17.7. se opět začne hrát o trůny, na což se všichni těšíme.
Zkrátka a dobře léto je tu, tak si ho užijme se vším, co k němu patří.

Martin Stručovský
Šéfredaktor
 

 

Komentáře

To jsem zvědavej, kdy asi vyleze ten Gowery. Nejdřív měl bejt v květnu, pak v červnu a podle posledních zvěstí "v létě". Tak si říkám, jestli letos, nebo v příští pětiletce...

Přidat komentář