RECENZE: Bram Stoker, Dracula

Článek od: Petr Simcik - 15.10.2018

Ještě nikdy nebylo vraždící, vychytralé, krvesajné monstrum z dávných časů tak heboučké jako dnes. Je tu Dracula od Arga. V semišovém kabátku. S dřevoryty Františka Štorma. S doslovem anglistky Aleny Dvořákové, který vám prozradí vlastně vše, co jsem se vám nyní chystal napsat. A tak tedy babo raď, jestli něco profláknout, nebo jen napsat, že Dracula dostál své pověsti, protože pořád ne a ne zestárout, a pak tu mlátit prázdnou slámu.

RECENZE: Kim Newman, Anno Dracula

Článek od: Jan Žlebek - 10.03.2015

Ulicemi Whitechapelu se plíží mlha, sporé světlo lamp jen stěží bojuje s temnotou a pouliční květiny nabízejí pel každému, komu v kapse chřestí mince. A některé z nich splní i ty nejpodivnější přání jen za pár... kapek krve. Nad Buckinghamským palácem totiž vlaje Draculova zástava s netopýrem a viktoriánský Londýn se mění v město dětí noci. Jenže některé věci se nemění nikdy a ulicemi Whitechapelu se neplíží jen mlha...

UKÁZKA: Kim Newman, Anno Dracula

Článek od: Redakce - 29.01.2015

Lákají vás upíři tak trochu jinak? Vyzkoušejte chystaný román Anno Dracula a poznejte krvesaje viktoriánské éry v knize Kima Newmana. Steampunkový román ze světa, kde proslulou královnu Viktorii pojal za ženu neméně legendární hrabě Dracula oslovil čtenáře i kritiky v zahraničí. Nyní ho můžete poznat i vy v ukázce na Sardenu.

RECENZE: Jeaniene Frostová, Před záhrobím (Noční lovci 5)

Článek od: Monika Slíva - 01.07.2014

Cat Crawfieldová jako malá holka neměla tušení, proč je tak odlišná od ostatních vrstevníků. Kdysi nenáviděla upíry až do morku svojí nejmenší kostičky, poté co zjistila, že jeden z nich znásilnil její matku a řízením osudu (jako čerstvě vylíhnutý krvesaj) měl dostatek potřebného materiálu na početí potomka.

RECENZE: Patricia Briggs, Spálená mrazem

Článek od: Renata Heitelová - 22.11.2013

Automechanička, kojotí kožoměnec a družka alfy vlkodlačí smečky v Tri-Cities Mercy Thompsonová se už posedmé vrhá hlavou proti zdi. Tentokrát tu zeď tvoří zběhlí vládní agenti, kteří by rádi měli možnost zabíjet vlkodlaky na potkání, a královna prokletých Marsilie, jejíž zbrusu nový Mercedes si bez dovolení vypůjčila svéhlavá Mercedes.

UKÁZKA: Rachel Caine: Půlnoční ulička (Upíři z Morganville 3)

Článek od: Anonym - 29.09.2013

Město, kde Claire Danversová studuje na univerzitě, sice ovládají upíři, ale příměří mezi živými a mrtvými poskytuje relativní bezpečí. Na chvíli. V okolí se objevují mrtvá lidská těla, pronásleduje ji psychopat a starověká pijavice jí nabídla soukromé vyučování. Claire brzy zjistí proč. A pojem večerní škola získá zcela nový význam.

KOMIKS: S. Snyder, Americký upír 2

Článek od: Štěpán Jura - 13.09.2013

Ve městě hříchu se usadil Skinner Sweet, první a nejnebezpečnější americký upír. Je to město podle jeho gusta, kde se za peníze dá uhasit žízeň každého druhu. Jenže není jediný upír, který chce zabořit zuby do Las Vegas.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Upíři