RECENZE: Mark E. Pocha, Bestie

Článek od: Renata Staurovská - 24.07.2020

Mark. E. Pocha nám v Bestii naservíroval nekompromisní, depresivní a brutální příběh, který musí místy rozdýchávat i silné povahy. Marně v něm čtenář hledá jiskřičku naděje, že by to přece jenom mohlo dobře dopadnout – autor hned během prvních stránek dokáže, že tohle opravdu není typ knihy, která vám dovolí doufat, dát si pauzu a zhluboka si vydechnout. Ostatně nevidí se často, že by na samotné obálce knihy bylo varování kvůli extrémnímu obsahu.

RECENZE: Honza Vojtíšek a kolektiv, Sešívance

Článek od: Hanina - 04.10.2018

Frankensteinovo monstrum pospojované z deseti, pardon, z dvaceti částí. Z toho dvou ženských, zbytku mužských. Jednotlivé kousky pochází z Čech, Slovenska i Polska. Dokážete si představit větší underground? Všechny díly dohromady nesou stěžejní kus doktora Frankesteina; i když nosí občanské jméno Honza Vojtíšek, nevěřte zdání, já bych s ním do výtahu sama nevlezla!

RECENZE: Honza Vojtíšek (ed.), Sto hororů ve sto slovech

Článek od: Hanina - 21.05.2017

Deset autorů, sto příběhů, a deset tisíc slov – to, a ještě nezapomenutelný nášup strachu slibuje útlá sbírka nakladatelství Netopejr. Najdeme v ní takové triviálnosti jako sadistické úchyly a vrahy, oblíbený motiv pomsty, notoricky známou zombie apokalypsu, věčný déšť a vše pohlcující tmu či básnicky laděné, dekadentní kraťasy.

Vánoční tipy Sardenu

Článek od: Redakce - 26.11.2016

Jelikož se nám pomalu blíží Vánoce a vy jistě už pilně vybíráte, co si (nechat) nadělit pod stromek, řekli jsme si v redakci, že vám s výběrem trochu pomůžeme a sestavili jsme redakční žebříček.  

LITERATURA: Potrebuje niekto vymeniť plienky?

Článek od: Redakce - 12.11.2014

Len si to predstavte: užívate si pohodový halloweensky filmový večer. V jednej ruke držíte čašu červeného vína (ale je to naozaj víno?) a v druhej chladnú dlaň svojej priateľky. Zrazu vám zazvoní telefón. Pauznete Wrong Turn 6 v okamihu vrcholného napätia a vezmete do ruky slúchadlo. "Viem, čo sa ti prihodí dnes večer..." ozve sa zastretý hlas a vám sa okamžite rozbúcha srdce, "budeš písať literárne tipy pre SARDEN!" 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - M. E. Pocha