Letem (fantastickým) světem 04

Článek od: Matyáš Pařátek - 15.11.2015

Andrzej Sapkowski bude v Praze, točí se film podle Neila Gaimana, fotka z natáčení Wonder Woman. To je jen hrst věcí, které se během tohoto týdne udály ve světě fantastiky. 

Blomkampův náhradní plán

Nedávno jsme tu psali, že připravovaný Vetřelec Neilla Blomkampa dostal červenou. Netrvalo dlouho a režisér si našel nový projekt. A opět to bude sci-fi, konkrétně Gone World, které pojednává o cestování v čase. Film vznikne podle předlohy Thomase Sweterlitsche (v češtině od něj nic nevyšlo).

 

Gambit má režiséra 

Chystaná komiksárna Gambit (v hlavní roli Channig Tatum) ulovila režiséra. Film natočí Doug Liman, který má na kontě věci jako Agent bez minulosti a Na hraně zítřka. 

 

Cover k románu Nad českými zeměmi slunce nezapadá

Spisovatel Honza Kotouč to kdysi zkusil v CKČ a uspěl. A pak šla jeho kariéra hodně rychle nahoru. Vedle několika military sci-fi ze série Sektor Hirano si střihl také jednu epizodu JFK. Brokilon teď připravuje jeho novou knihau Nad českými zeměmi slunce nezapadá. Zatím se můžeme pokochat touhle skvělou obálkou.

 

Pocha zadarmo

Minule jsme informovali o chystaném románu Marka E. Pochy. Čekání vám může ukrátit třeba jeho povídková sbírka, která je k dostání zcela zdarma na stránkách nakladatelství Hydra.

 

Wonder Woman mluví česky

O tom, že komiksy zažívají svoji zlatu éru (hlavně díky filmům) asi mluvit nemusíme. Komiksová nakladatelství do nás perou to nejlepší ze světového komiksu. A teď přichází ve své české premiéře také hrdinka Wonder Woman. Bude zajímavé sledovat, jak se jí bude dařit vedle Batmana a Supermana. Komiks Wonder Woman 1: Krev vydalo nakladatelství BB art.

 

Foto z placu Wonder Woman

Natáčení filmu Wonder Woman je v plném proudu. Tady je první fotka z natáčení. Zdá se, že nás čeká retro podívaná.

 

Víc Walking Dead

Komiksová série Walking Dead se mezi českými čtenáři těší velké oblibě. Ta obliba je tak velká, že v roce 2016 vyjdou v nakladatelství Crew hned čtyři nové díly.

 

Film podle Gaimana

Teprve minulý týden jsme psali o všem, co se chystá podle příběhů Neila Gaimana. A už je tu další film, který je spojený s tímto britským literátem. Film aktuálně vzniká podle povídky „Jak si na večírku povídat s děvčaty“. Hrají v něm Elle Fanning a Nicole Kidman. Na režijní sesli se posadil John Cameron Mitchell. Těšíme se velmi.

 

Andrzej Sapkowski v Praze

Teď bacha! Tahle akce teprve bude. 19. listopadu bude beseda s Andrzejem Sapkowskim v Polském institutu v Praze. Akce proběhne od 18:00.

 

 

 

 

Přidat komentář