KOMIKS: Čarodějky W.I.T.C.H. 10-12

Článek od: Jana K. - 14.03.2024

Čtvrtý z nově vydávaných souborů komiksů W.I.T.C.H. (scénář Elisabetta Gnone, ilustrace Francesco Artibani) se pyšní nejen oranžovou obálkou, která skvěle zapadá do celkového barevného konceptu, ale i pěti dalšími dobrodružstvími mladých Strážkyň Kondrakaru, nazvanými Stopy minulosti, Osvobození, Klam a zrada, Koruna ze světla a Buď navždy.

KOMIKS: Čarodějky W.I.T.C.H. 4-6

Článek od: Jana K. - 22.01.2024

Soubor prvních třech komiksů Čarodějek W.I.T.C.H. se u českých čtenářů setkal s vřelým přijetím, není proto divu, že se nakladatelství EGMONT rozhodlo vydat i další části.

 

KOMIKS: Čarodějky W.I.T.C.H. 1-3

Článek od: Jana K. - 02.01.2024

Nostalgie. Každý si pod tímto pojmem vybavíme něco jiného. Písničku, film, knihu, vzpomínku… Cokoliv, co se nás v dobách minulých nějak dotklo. Něco, co nám utkvělo v paměti na dlouhou dobu.

RECENZE: Moje první dobrodružství: Výprava do Okrového kraje

Článek od: Kamba - 16.05.2023

Moje první dobrodružství je edice herních knih pro rodiče-gamebookáře, pro přípravu další generace hráčů už od mala. Prvním příběhem je Výprava do Okrového kraje, obrázková kniha plná hezkých ilustrací z prostředí africké savany. Hlavní postava pochází z malého kmene obývajícího korunu velkého baobabu, která si jednoho dne všimne, že jeho listy nezvykle žloutnou. Zápletka je jednoduchá: přijít na kloub, co se to s jejich domovem děje.

RECENZE: Kelsey Oside, Velryby

Článek od: Petra Elen Mand... - 31.03.2023

Dítka rostou a prožívají různá období. Jednou jsou uchváceny vesmírem, podruhé dinosaury a potřetí například oceánem. Pokud vaše ratolest prochází právě „oceánovou fází,“ zbystřete, tato publikace by mohla být to pravé.

Když slavní autoři píšou pro děti II.

Článek od: Tereza Kučírková - 25.10.2022

V nedávném článku jsem se věnovala nejslavnějším světovým autorům fantasy/sci-fi a jejich dětské tvorbě. I v naší vlasti máme spoustu vynikajících spisovatelů, zabývajících se tímto žánrem, kteří zabrousili do vod pohádek pro nejmenší. Pokud toužíte oživit repertoár četby s dětmi, zde je výčet několika takových možností.

RECENZE: Andri Snaer Magnason, Truhla času

Článek od: Marek - 21.09.2022

V zápalu sentimentální chvilky jsem dostal chuť sáhnout po něčem dětském. Pohodové pohádce, která zpestří můj obyčejně vážný výběr. Navíc autor islandského původu, to nemůže dopadnout špatně. Nedopadlo by. Kdybych si byl připomněl, komu bývaly pohádky původně určeny.

Když slavní autoři píšou pro děti

Článek od: Tereza Kučírková - 29.07.2022

Možná se vám stalo, že máte děti. A možná jsou ještě malé na to, abyste jim předčítali cokoliv, co by se blížilo vašemu vkusu. Mám na mysli například Harryho Pottera nebo Narnii. A tak trpělivě čekáte a téměř z paměti čtete Pejska a kočičku nebo Krtečka. Jenže když už desátý večer po sobě Krteček potřebuje nové kalhoty s kapsami a stálé dokola opakuje celé martýrium k jejich získání, zákonitě vám začne cukat oko a vloudí se k vám stesk po vašich oblíbených autorech. A nenapsali oni náhodou i něco pro malé děti? Odpověď je samozřejmě ano, jinak by byl tenhle článek dost krátký a zbytečný.

RECENZE: Disney – Usínací sbírka pohádek

Článek od: Petra Elen Mand... - 12.04.2022

Taky vám doma pobíhá princezna Elza, co tancuje a zpívá Let It Go ze známé pohádky Ledové království? Zbožňuje vaše ratolest bohatě ilustrované knížky s přiměřeným množstvím textu tak akorát, aby vám během čtení nedocházel hlas a zároveň jste neusnuli dříve než dítko? Pak zpozorněte.

 

RECENZE: Vojtěch Matocha, Prašina: Bílá komnata (3. díl)

Článek od: Filip Roháč - 04.08.2021

Je to k zbláznění, jak některé příběhy na pokračování sami sebe posílají do kytek. Hře o trůny, nu dobrá, snad i Hvězdným válkám se to dá odpustit, protože v šoubyznyse jde koneckonců hlavně o peníze. Jaký důvod měl ale Vojtěch Matocha, aby horkou jehlou sešněroval první dva díly Prašiny, trilogie pro náctileté, a vytvořil nemastné neslané zakončení doposud epické ságy, to čert sám ví.

RECENZE: Vojtěch Matocha, Prašina 2 – Černý merkurit

Článek od: Filip Roháč - 23.06.2021

Prašina se konečně uklidnila. Slizký podnikatel Hrouda se vypařil, Jirka s En se vzpamatovávají z říjnových událostí, tajemný stroj stále tiká v hlubinách Šibeničního vrchu a vše pohřbily závěje sněhu. Jenže nad Prahou se opět stahují mračna. Po smrti Jirkova dědečka se městem začínají pohybovat divná individua. V části zvané Krchleby se probouzí kult vedený tajemným Melicharem. Co má za lubem? Může mu Jirka věřit? Může věřit vlastní rodině? Může věřit En?

RECENZE: Vojtěch Matocha, Prašina (1. díl)

Článek od: Filip Roháč - 21.05.2021

Taky si někdy říkáte, že je to hrozné, jak ti mladí pořád koukají do mobilů? Jak už spolu neumí normálně mluvit? Jak pořád pracují nebo sedí u fejsbuků, instagramů a e-mailů? Aji v neděli?!
No, nerad vám to říkám. Ale je nejvyšší čas stěhovat se na Prašinu.

RECENZE: František Petran, Černí Husaři a probuzený démon

Článek od: ena - 15.04.2021

Krásny pohraničný kraj ovládajú zbojníci. Kradnú a nechávajú obyvateľov okolitých dedín o hlade a bez prostriedkov. Náhodou do týchto končín zamieria čierny husári, obdarení čarodejníckou mocou. Potrebujú kováča a oddych pred ďalším putovaním. No udalosti sa zamotajú a všetkým zrazu začne hroziť oveľa väčšie nebezpečenstvo, ako zbojníci...

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Sarden čte dětem