Modely pro scifisty: Stavíme Obloukový reaktor Mark II

Článek od: Petr Simcik - 13.11.2020

Nejsem velký fanda Iron Mana. Od mých dětských let, kdy běžel v televizi poměrně dobrý kreslený seriál, se mu u nás moc nedařilo. Komiksově česky snad ani nevyšlo nic, co by stálo za řeč, a tak jediný zkousnutelný je ten z MCU. Hlavně kvůli té jeho reálně vypadající technice a přesně jeden kousek z ní si se mnou můžete vyrobit.

FILM: Iron Man 3

Článek od: Martin Kochlica - 22.05.2013

Kým Thor, Captain America i Hulk potrebujú ku skórovaniu tím, Iron Man si kráča úspešne ďalej aj sám. A to aj napriek tomu, že teraz ide o úplne iného Iron Mana...

WEB+PR: Avengers a další komiksy na Beletrie.eu

Článek od: Anonym - 06.08.2012

Všimli jste si, jaké množství komiksových příběhů za poslední dobu ovládlo filmová plátna? Pro příklad uveďme třeba Spiderman, Fantastická čtyřka, Avengers, Green Lantern, Thor, Captain America, X-men, Iron Man a seznam tady zdaleka nekončí. Který film z řady počinů inspirovaných komiksy se nejvíce vydařil?

FILM: Animovaní Avengeri

Článek od: Martin Kochlica - 01.05.2012

Chlapci a dievčatá z Avengers patria ku komiksovej klasike. V našich končinách však chvíľu trvalo, kým dostali toľko pozornosti, koľko si zaslúžia. Mimo komiksových okienok sa o ich reklamu postarali predovšetkým animáky od Marvel Studios, neskôr (už súbežne s hranými filmami) Marvel Animation. Sú na tom animovaní hrdinovia lepšie ako tí hraní?

PR+FILM: Avengers poběží jedině v IMAXu ve 3D s titulky

Článek od: Anonym - 28.04.2012

Superhrdinové z party Avengers se představí i v superkvalitě velkoformátového kina IMAX. Obří plátno a jedinečná 3D projekce dvou projektorů kina IMAX jejich kousky a efektní akční scény filmu ještě zvýrazní. Iron Man, Thor, Hulk, Captain America, Black Widow, Hawkeye ani Nick Fury nebudou nikde jinde tak velcí a tak „na dosah”.

KOMIKS: Anglický spisovatel a srbský výtvarník oživili amerického superhrdinu

Článek od: Jiří Pavlovský - 02.06.2010

Iron Man patří k základním postavám marvelovské komiksové stáje. Poprvé se objevil roku 1963, a jako za většinou postav, i za ním stojí legendární Stan Lee, tvůrce takových hrdinů, jako je Spider-Man, Hulk, Daredevil, Thor či X-Meni. Při zrodu Iron Mana mu asistoval neméně mýtický kreslíř Jack Kirby, zakladatel moderní komiksové kresby. Stan Lee, který rád s postavami zkoušel něco nového, se tady pokusil o nemožné – po outsiderech, doktorech, slepcích a neduživých studentech udělal hrdinu z postavy, která v šedesátých letech vyvolávala spíše negativní emoce: z bohatého zbrojařského magnáta. Experiment se povedl, hrdina se chytil a díky němu pak mohl Lee naplno využívat motivy studené války.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Iron Man