FILM: Co zatím víme o Avengers: Age of Ultron?

Článek od: David Hálek - 29.07.2014

POZOR: TEXT OBSAHUJE SPOILERY K PŘEDCHOZÍM FILMŮM OD MARVELU A TAKÉ K NĚKTERÝM UDÁLOSTEM V KOMIKSOVÉ PŘEDLOZE!

Za necelý rok Marvel ukončí ve své filmové sérii (MCU – Marvel Cinematic Universe) Phase 2. Ta se skládá z filmů, jež sledovaly události po mimozemské invazi v Avengers, a patří do ní Iron Man 3, Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier a Guardiands of the Galaxy, jež zaútočí na naše kina na přelomu července a srpna. Druhou fázi MCU zakončí netrpělivě očekávaná týmovka Avengers: Age of Ultron (dále jen AoU). Americký magazín Entertainment Weekly nám ukázal, na co se máme těšit, pojďme si to tedy shrnout!

Příběh:

AoU začne tam, kde předcházející filmy skončily – S.H.I.E.L.D. zničený, bezpečnost světa nezajištěná a zlá organizace H.Y.D.R.A. na vzestupu. Řešení této svízelné situace se snaží najít Tony Stark. Vytvoří speciální umělou inteligenci schopnou se učit, objevovat a dle nově nabytých vědomostí jednat. Ultron, jak se AI jmenuje, má ale jednu chybku: chybí mu emoce a lidskost. Jeho výpočty tak dojdou k závěru, že hrozba pro lidstvo #1 je lidstvo samo. Režisér Joss Whedon k tomu dodal: „Má důležitou misi. Chce nás zachránit.“

Hrdinové:

Ultron se vydává plnit svůj úkol, a tak nezbývá než povolat Nejmocnější hrdiny světa – Avengery. Můžeme se těšit na staré známé z prvního filmu, čeká nás Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Black Widow a Hawkeye. Není také úplně vyloučené, že se k nim přidají posily v podobě Falcona a Iron Patriota.

Novinkou do týmu může být Vision, android, kterého v komiksech vytvořil Ultron jako svou pravou ruku. Vision umí měnit svou hustotu, a tak se může stát nehmotným, nebo naopak hodně přibrat. Ve filmové verzi se zřejmě bude jednat o Starkova komorníka Jarvise přeneseného do umělého těla.

Záporáci:

Hlavním zlounem v AoU bude bezpochyby Ultron, hyper-inteligentní AI, který se rozhodne spasit svět. Jelikož je Ultron vlastně program nahraný do robotické schránky, může se neomezeně nahrávat do jiných těl, dle potřeb je vylepšovat, a stvořit tak armádu sebe sama.

Dalšími zápornými charaktery budou sourozenci Quicksilver a Scarlet Witch (nebrat, ta je moje!), i když o jejich zlosti se může polemizovat, jelikož v předloze sice začínají jako zlí, ale nakonec se z nich stanou významní členi Avengers. Scarlet Witch se v komiksech dokonce provdá za androida Visiona! Uvidíme, jak to nakonec s jejich loajalitou bude ve filmu. Witch je ale zajímavá ještě v jedné věci: přináší do MCU magii - její schopnosti jí dovolují měnit realitu.

Posledním záporákem se možná stane baron Wolfgang von Strucker, jež byl k vidění v potitulkové scéně druhého Captaina Americy. Nějakou roli rozhodně mít bude, neboť se v jeho vlastnictví nachází Lokiho žezlo a hlavně již zmínění Quicksilver a Scarlet Witch. Je ale dost možné, že plány H.Y.D.R.Y. budou muset počkat, neboť Ultron bude větší hrozba!

 

Těšíte se na Avengers: Age of Ultron? Jaké chcete vidět hrdiny a jaké akce si myslíte Ultron podnikne v honbě za svým cílem? Doufáte, že se z Quicksilvera a Scarlet Witch stanou kladní hrdinové a pomohou týmu k vítězství?

Dočkáme se ve Phase 3 konečně Thanose? Spojí se Avengers s Guardians of the Galaxy? A na jaké další MCU filmy se těšíte/jaké byste rádi viděli?

 

 

 

Zdroj:Entertainment Weekly

 

(28. 7.) NOVINKY Z COMIC-CONU

  • Plakát - Marvel postupně vydával plakáty, na kterých jsou vidět jednotliví členové Avengers, jak bojují s masivní armádou Ultronů. Plakáty jsou součástí veliké mozaiky, na kterou se můžete podívat zde. (Pro větší velikost klikněte na obrázek.)
  • Vision - Na mozaice nalevo od Thora poletuje v dálce postava, kterou ještě neznáme, ale pro znalce komiksů je jasné, že v takových pozách létá jedině Vision, což znamená, že se ve filmu skutečně objeví. Zda se bude opravdu jednat o Jarvise v umělém těle, se ještě neví.
  • Rekvizity - Na Comic Conu byly k vidění rekvizity použité ve filmu. Jedná se o Captainův rozbitý vibraniový štít a Torzo původního Ultrona, které je složené z částí bývalých Starkových brnění a dalších součástek. Dále tu máme rukavici Starkova brnění "Hulkbuster", které Tony použije ke zpacifikování velice rozzuřeného Hulka, a novou motorku Captaina Americy, kterou má prý použít i Black Widow, takže se máme na co těšit. Poslední rekvizita je Lokiho žezlo, které Loki v prvních Avengerech dostal od Thanose a které nyní užívá von Strucker ke svým účelům. Zdá se také, že jelikož práva na označení 'mutant' má ve vlastnictví studio Fox, získali Quicksilver a Witch své schopnosti právě díky moci žezla. (Obrázky jsou vzaty ze serveru Fandíme Filmu.)
  • Thanos - Už jsme nakousli Thanose, tak u něj na chvilku zůstaňme. Ke konci výstupu na Comic Conu na pódium vrazil Josh Brolin (Muži v černém III, Sin City 2) a na ruce měl nasazenou Thanosovu rukavici. Je tedy jisté, že Thanos se objeví a bude jej hrát (nebo přinejmenším namlouvat) právě Brolin!
  • Ukázka - Marvel na Comic Conu pro přítomné fanoušky pustil upoutávku k filmu. Má se jednat o brutální podívanou plnou zkázy, destrukce a smrti. Ultron se s hrdiny nepáře a jeho protivníci si budou muset sáhnout na samé dno svých psychických a fyzických možností a schopností! Máme se tedy skutečně nač těšit!

 

Marvel na Comic - Conu

 

 

 

 

Přidat komentář