RECENZE: George R.R. Martin, Oheň a krev

Článek od: Marek - 11.09.2020

Na kostele zvoní zvon, čekám, čekáš, čeká on. Kdo poznal narážku na Hrdého Budžese, může si vybarvit modré políčko. Pokud jste ale, stejně jako já, zavýskli radostí, když jste se dozvěděli, že si přečtete další román ze Západozemí, zde pro vás veselá část recenze končí. Končí? Pokud jste ten typ fanouška, kterého nezajímá jen střípek z "vašeho" knižního světa, ale i jeho historie, vývoj a tradice, pak je Oheň a krev to ideální čtení pro vás.

V září narození...

Článek od: Monika Slíva - 28.10.2019

Nedá se popřít, že letošní podzim se vážně vydařil. Mám sice na mysli počasí, ale i na zajímavé knižní novinky byl přívětivý. V každém případě nesmím zapomenout, že ani kvůli jedné z uvedených věcí se do tohoto článku nepodíváte.. Pojďme si tedy připomenout, čí slova jsme si vypůjčili v průběhu září.

AKTUALITA: Vichry zimy jsou dopsány!

Článek od: Redakce - 01.04.2019

"Dopiš tu knihu, Georgi!" volali jsme všichni již několik let a vypadá to, že se G. R. R. Martin konečně pochlapil, protože včera se na serveru american-fantasy.us objevila očekávaná zpráva. Vichry zimy jsou dopsány!

LITERATURA: Prázdninové čtení

Článek od: Redakce - 12.07.2018

Jedna šestina prázdnin už je za námi a my jsme se rozhodli posbírat v redakci nějaká ta knižní doporučení. A že je z čeho vybírat. Je vidět, jak může skupina lidí tvořících jeden skvělý projekt mít naprosto rozdílný pohled na to, co je to letní odpočinkové čtení. Myslím, že si nejde nevybrat. 

RECENZE: George R. R. Martin, Snové písně 1.

Článek od: Lukáš Vesecký - 03.07.2018

Kdesi v dáli slabě zní Píseň ledu a ohně. Náhle ji však přehluší několik tónů. Jeden v sobě nese napětí, druhý strach, jiný zase tajemství. Postupně zaznívají další a další. Tóny se slévají, až dají vzniknout něčemu novému, co se line až do nebes. Snovým písním.

Literární vyhlídky: srpen a září

Článek od: Lucie Koucká - 01.08.2016

V pořadí třetí Literární vyhlídky představují knižní novinky srpna a září. Jsou to měsíce na produkci slabší, přece jen dovolené jsou ještě v plném proudu a vydavatelé sbírají síly na bohatý předvánoční trh. 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - G. R. R. Martin