RECENZE: Adrian Tchaikovsky, Klec duší

Článek od: ena - 14.10.2021

Spoločne s vyhasínajúcim Slnkom zaniká aj svet. Napriek tomu sa formy života menia a vznikajú nové. Iba ľudia pomaly umierajú. Zostalo posledné mesto Shadrapar, v ktorom bujnie korupcia a bieda. Stefan Advani bol vzdelanec s veľkými plánmi, všeličo preskákal. Falošne ho obvinili a odsúdili. Prežije na mieste, ktoré sa snaží všetkých zabiť?

AUDIOKNIHA: Petra Stehlíková, Faja

Článek od: ena - 08.09.2021

Ilan je v Nížinách obklopená technikou, ktorú kvôli retei žiaden sklenár nikdy nepoznal. Vstrebáva všetko nové a snaží sa prísť na spôsob brúsenia mečov dvadsaťpäťky. Veliteľ jej ponúkol priateľstvo. Myslel to úprimne? Duvalské pohorie je nebezpečné. No Nížiny sú plné politických podrazov, nenávisti a túžby po moci. Aké temné tajomstvá Ilan odhalí?

AUDIOKNIHA: Petra Stehlíková: Naslouchač

Článek od: ena - 17.08.2021


Je to už dávno čo objavili sklenit. Odvtedy sa udialo veľa vecí. Väčšina sveta sa stala neobývateľnou a po útoku vojsk z Nížin sa zo vznešeného národa sklenárov stali otroci. V nimi postavených mestách namiesto nich žili obyvytelia z Nížin a vládli dosadení fajovia.

RECENZE: Pavel Fritz, Studené světlo hvězd

Článek od: ena - 13.08.2021

Napísať dobrú poviedku je náročné. Pavel Fritz patrí k autorom, ktorí ich písať vedia a navyše sakramentsky dobre. Všetky zaradené do zbierky Studené světlo hvězd patria k žánru sci-fi a zavedú vás do odľahlých končín univerza, kde hrdinovia bojujú s mimozemskými entitami, silami vesmíru aj sami so sebou.

RECENZE: Daniel Gris, Lars pod palbou

Článek od: Monika Slíva - 11.08.2021

Říká se, že do stejné řeky dvakrát nevstoupíš, a co teprve třikrát. Nebo čtyřikrát! Spisovatelé detektivních sérií o tom ví své. Udržet úroveň jednotlivých knih, samostatnost příběhů i propracovanou detektivní zápletku a zároveň nemít sterilního detektiva, který jen neřeší případy jako robot a dá i trochu nahlédnout do svého života, to není nějaká, lecjaká věc.

RECENZE: Vojtěch Matocha, Prašina: Bílá komnata (3. díl)

Článek od: Filip Roháč - 04.08.2021

Je to k zbláznění, jak některé příběhy na pokračování sami sebe posílají do kytek. Hře o trůny, nu dobrá, snad i Hvězdným válkám se to dá odpustit, protože v šoubyznyse jde koneckonců hlavně o peníze. Jaký důvod měl ale Vojtěch Matocha, aby horkou jehlou sešněroval první dva díly Prašiny, trilogie pro náctileté, a vytvořil nemastné neslané zakončení doposud epické ságy, to čert sám ví.

RECENZE: Arkadij a Boris Strugačtí, Piknik u cesty

Článek od: Renata Staurovská - 30.07.2021

Kultovní dílo bratrů Strugackých jistě nemusíme fanouškům sci-fi literatury sáhodlouze představovat. Piknik u cesty u nás vyšel v nakladatelství Mladá fronta poprvé již v roce 1974 a dočkal se od té doby hned několika dalších vydání, což samo o sobě svědčí o velké oblibě této ruské knižní klasiky. A dnes vám představíme vydání nejnovější, které se ale od těch předchozích výrazně liší.

RECENZE: Robert Asprin, Mytomyly

Článek od: ena - 27.07.2021

Prvý román zo série o mladom čarodejníkovi Skeevovi vyšiel už v roku 1978. Pred rokom sme sa dočkali jeho ďalšieho vydania (vydavateľstvo Triton). Je to skvelá správa, pretože niet nad to, keď si môžete s knihou v ruke na chvíľu oddýchnuť, zasmiať sa a užiť si aj trošku napätia.

RECENZE: Oskar Fuchs, Pekelný pastýř

Článek od: ena - 22.07.2021

Ako rýchlo sa dokáže váš pokojný život ocitnúť v pr... Veď viete kde. Ráno venčíte psa a zrazu je z vás pastier ľudožravých oviec a vy s nimi tiahnete mestom, aby ste spoločnými silami získali pár dušičiek pre Peklo. To našťastie ešte netušíte, čo všetko vás v ten deň čaká.

RECENZE: Kristýna Sněgoňová, Legie: Šprti a frajeři

Článek od: Renata Staurovská - 06.07.2021

„Doufám, že už tu víc příšer není. Nechci mít hlídku rozhodnutou nás zabít za sebou, kapitánovy nepřátele před sebou a cestu lodí posetou zrůdami.“ Profesorka se s povzdechem narovnala. „Obávám se… že to zní přesně jako mise ve stylu kapitána Moravce.“ (str.221)

Čtete správně, Kápo i zbytek posádky Kraksny (tedy pardon, Vzdorující) je zpátky.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze