RECENZE: Trudi Canavan, Sonea - Vyslancova mise (Trilogie Zrádkyň 1)

Článek od: Lament - 24.10.2011

Zoner Press prorazil s vavříny ověnčenou Trudi Canavan a její Trilogií o černém mágovi, která byla příjemnou směsí známých fantasy atributů a umírněnějšího a realističtějšího přístupu k žánru, i u nás. Není divu, že se toto nakladatelství opakovaně nevrací jen ke svému úspěšnému tahounovi, ale rovnou i k protagonistce prvních knih.

RECENZE: Trudi Canavan, Poslední z divokých (Věk pěti 2)

Článek od: Lament - 11.11.2010

První díl Věku pěti se tak vydařil, že bychom ho s určitou nadsázkou mohli označit za fantasy obdobu Duny. Není zde sice tolik promyšlených intrik, ale ty bohatě nahrazují spletité emoce postav a stejně složité chování, ke kterému je tyto nutí. Vyváženost a jistá prostost (v dobrém slova smyslu) a poctivost této prózy také dávala určitou záruku, že si příběh Trudi Canavan udrží svou kvalitu po celou dobu vyprávění. Jak se jí tedy podařilo v tomhle ohledu vypořádat s pokračováním?

RECENZE: Trudi Canavan, Nejvyšší lord (Trilogie o černém mágovi 3)

Článek od: Lament - 10.09.2010

Trudi Canavan si u nás nezaslouženě „vydobyla“ postavení nepříliš schopné autorky komerční fantasy pro dospívající. Na počátku tohoto politováníhodného omylu stál první díl této trilogie. Když se ovšem dívám na reakce na internetu, mládež je naštěstí tímto posudkem „soudnějších, sečtělejších a dospělejších“ čtenářů nepoznamenaná a trilogii o černém mágovi si užívá.

Přihlásit se k odběru RSS - T. Canavan