PR+Literatura: Nakladatelství Zoner Press vydalo znovu první dva díly Trilogie o černém mágovi

Článek od: Martin Stručovský - 19.04.2013

Jako první vyšlo znovu v březnu tohoto roku Společenství čarodějů, kterým celý příběh začíná. Setkáváme se v něm s mladou, prostou dívkou Soneou, která ze zloby mrští proti ochrannému štítu čarodějů kamenem. A kámen jím překvapivě proletí. Tato událost odstartuje nejhorší noční můru kouzelného společenství, protože někde v ulicích pobíhá nevycvičená čarodějka, kterou je třeba zneškodnit hodně rychle.  

Anotace: 

"Nové, přepracované vydání úspěšné Trilogie o černém mágovi! Napínavý příběh Soney, dívky z ulice, která se stane první neurozenou novickou v Imardinu, se českým čtenářům dostává do rukou v novém vydání. 

Rok co rok se čarodějové ze Společenství vydávají očistit ulice Imardinu od tuláků, darebáků a různých jiných ničemů. Mistři magických oborů jsou přesvědčeni, že se jim nikdo a nic nedokáže postavit. Jenže to se mýlí. Křivdy a příkoří, které se dějí jí i jejím blízkým, Soneu rozčílí a ona pak ve vzteku mrští proti ochrannému štítu čarodějů kamenem. Zloba a zášť probudí v mladé dívce z ulice magické schopnosti. K údivu všech okolostojících kámen kouzelnou bariérou proletí a jednoho z mágů srazí k zemi.

Nejhorší noční můra Společenství se stává skutečností. Někde v ulicích se volně pohybuje nevycvičená čarodějka. Je třeba ji najít a zneškodnit, a to rychle. Dřív, než se její síly nekontrolovaně uvolní a zahubí nejen ji, ale přivodí zkázu celého města.

Australská spisovatelka Trudi Canavan patří mezi nejúspěšnější autory fantasy literatury posledních deseti let. Za svou tvorbu obdržela dvakrát cenu Aurealis, naposledy v roce 2009 za knihu The Magician´s Apprentice (česky Zrození čarodějky). Její fantasy příběhy se drží na vrcholcích žebříčků bestsellerů, byly přeloženy do mnoha jazyků a zaznamenaly nebývalý úspěch po celém světě."

Hardback, překlad Iveta Chadimová, obálka Lubomír Kupčík, 384 stran, 350 Kč

Na reedici druhého dílu, tentokrát nazvaného Novicka, jsme nemuseli čekat příliš dlouho. Opět se setkáváme s dívkou Soneou, která lov na svou osobu přežila. A co víc, vstupuje do společenství čarodějů. Jenže to není taková sranda, jak to na první pohled může vypadat. Kromě tvrdého výcviku ji totiž čeká zášť ostatních noviců z řad prominentních rodin, kteří jsou odhodláni překazit její výcvik. Aby toho nebylo málo, přijme ji pod svou ochranu nejvyšší lord Akkarin a na Soneu tak dolehne stín jeho temného tajemství.

Anotace: 

"Strhující dobrodružný příběh z pera Trudi Canavan o mladé dívce, která se musí vypořádat nejen se svým nadáním pro magii, ale také s intrikami, šikanou a nenávistí.

Sonea se po vstupu do Společenství čarodějů nebezpečím mnohem horším, než jsou Zloději se svými špehy, pouliční lupiči a vrazi. Její nepřátelé totiž vládnou bohatstvím, vlivem a magií. Dívku čeká ve škole nejen tvrdý výcvik, ale bude se muset vyrovnat i s posměchem a naschvály ostatních noviců. Její spolužáci, synové a dcery nejmocnějších rodin v království, jsou rozhodnuti zabránit jí v jakémkoliv úspěchu – a za jakoukoliv cenu. Zdánlivou ochranu nachází u mocného nejvyššího lorda, který se znenadání stane jejím opatrovníkem. Jenže Akkarin skrývá tajemství temnější, než je jeho hábit. A Sonea ví víc, než by si přál, a tak mu stojí v cestě...

Napínavý román Novicka, druhý díl bestsellerové Trilogie o černém mágovi, se ke čtenářům dostává v novém vydání! Autorem krásných obálek nového vydání je výtvarník Lubomír Kupčík.

Australská spisovatelka Trudi Canavan patří mezi nejúspěšnější autory fantasy literatury posledních deseti let. Za svou tvorbu obdržela dvakrát cenu Aurealis, naposledy v roce 2009 za knihu The Magician´s Apprentice (česky Zrození čarodějky). Její fantasy příběhy se drží na vrcholcích žebříčků bestsellerů, byly přeloženy do mnoha jazyků a zaznamenaly nebývalý úspěch po celém světě."

Hardback, překlad Iveta Chadimová, obálka Lubomír Kupčík, 456 stran, 351 Kč 

Tím ovšem reedice Trilogie o černém mágovi nekončí. Třetí díl s názvem Nejvyšší lord vyjde v květnu u příležitosti Světu knihy 2013.

 

 

Přidat komentář