LITERATURA: Co chystá Zoner Press?

Článek od: Petr Vařák - 10.03.2011

Nakladatelství Zoner Press, konkrétně jeho edice Zoner Fantazie, se za dva roky stalo významným hráčem na  českém poli fantastiky. Na poslední tři měsíce se sice Zoner Press trochu odmlčel, nyní se ale zdá, že chystá novou knižní ofenzivu…

Alexej Pechov: trilogie Kroniky Sialy

Alexej Pechov je již ve světe poměrně uznávaným autorem, u nás však na svou příležitost stále čeká. To se teď zřejmě změní, Zoner Press totiž chystá jeho prvotinu - trilogii Kroniky Sialy. Na první pohled se jedná o klasickou epickou fantasy, nijak výjimečnou. Bezejmenný se probouzí, tisíce obrů, ogrů a ostatních bestií se poprvé v historii shromažďují pod jediným černým praporem, připraveni napadnout království Sialy. Jen hrdina, či spíše mistr zloděj Harold může pohromu odvrátit.

Námět možná nepatří mezi nejoriginálnější, ale v zahraničí byla trilogie velmi vřele přijata, z velké části díky autorovu přirozenému talentu. Česká verze knihy je právě dokončována, takže vyjde co nevidět.

František Novotný: Prsten od vévodkyně

Co se české fantastiky týče, zatím vyšlo v Zoner Pressu jen několik svazků z prostředí RPG světa Asterionu, to se však velmi brzy změní. Pod dohledem Františky Vrbenské se totiž pomalu rodí cyklus historických fantasy s názvem Kroniky Karmínových Kamenů. Postupem času jej svými romány obohatí autoři jako Leonard Medek, Jiří W. Procházka nebo Míla Linc. První vlaštovkou však bude Prsten od vévodkyně ostříleného matadora české fantastiky Františka Novotného, který nám předloží trochu kontroverzně pojaté vyprávění o Boženě Němcové a jejím prstenu. Kniha by měla vyjít časně zjara. Více informací můžete najít například na Fantasyplanet.

Trudi Canavan: Vyslancova mise

Zkrátka nepřijdou ani fanoušci australské spisovatelky Trudi Canavan. Na závěrečný díl trilogie Věk pěti si ještě budou muset chvíli počkat, mezitím se však Zoner Press chystá vrhnout na trh trilogii novou, jenž se ale vrací k Sonee, hlavní hrdince Trilogie o černém mágovi, která už u nás také vyšla. První díl cyklu nese název Vyslancova mise a vyjde v průběhu jara.

Komentáře

Ano, pokračování Stínů vědoucích vyjde na jaře. Na textu se nyní pracuje a chystají se ilustrace. Doporučuji facebookovou stránku věnovanou fantasy vydávané v Zoner Pressu - www.zonerpress.cz/fantazie, měly by se tam objevovat všechny chystané novinky, odkazy na recenze a různé zajímavosti. Můžete se tam také zapojit do diskuze nebo poslat dotaz.

Přidat komentář