VYŠLO: Vyšlé knihy od 1. do 16. srpna 2011

VYŠLO: Vyšlé knihy od 1. do 16. srpna 2011

Článek od: Daemon - 18.08.2011

sci-fi

Agent JFK 18: Naganty a vlčí máky
Vrbenská, Františka

Nakladatel: Triton, E. F.
Obálka: Tomáš Jedno
Redakce: Milena Matějková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 125 x 185
Provedení: paperback

Společnost TopRetroTrans (TRT) poskytuje jen absolutně dokonalé služby. Když si kulturologický institut objedná solitérní výpravu do minulosti vzdálené více než tisíciletí, najmou coby průvodce již osvědčeného specialistu... jistého Johna Francise Kováře. Začíná pátrání po stopách literáta Yaroslawa Hashka: dvacátá léta dvacátého věku, Sibiř, Mongolsko, Čína. Ozbrojené oddíly rudých, bílých, ale také černých a zelených. Mladí kolchozníci, sovětsko-mongolské črezvyčajky, intervence, šílený baron Ungern-Sternberg, černí šamani, lamaistické kláštery, středověké žaláře Urgy, záhadný národ Lusů... a krásná komsomolka Altyn Tuulaj: "Svůj svět si musíme zasloužit!"

Cena: 199.00 Kč


sci-fi

Alláhův hněv
Kyša, Leoš

Nakladatel: Epocha
Obálka: Karel Zeman
Redakce: Tomáš Němec, Pavlína Kajnarová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 224
Rozměr: 110 x 165
Provedení: paperback

Mír mezi křesťany a muslimy je křehký jako srdce nezletilé alcorské prostitutky. Tedy pokud nemáte na mysli Ingrid. Daniel Kalandra, bývalý pašerák alkoholu a pornografie, toho času špion v carských službách, si Ingridiny schopnosti získávat informace nemůže vynachválit. Jenže čas na svádění cizích agentů pominul. Přichází doba, kdy jde o všechno. Budoucnost těch, kdo nevyznávají Mohameda, visí na vlásku. A ten najdete na hlavě Daniela Kalandry.

Cena: 139.00 Kč


fantasy

Čtyři poslední věci
/The Last Four Things/
Hoffman, Paul

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Pavel Medek
Obálka: Peter Bergting
Redakce: Alena Jíchová, Martina Bekešová, David Dvořák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 416
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Po zradě a nuceném návratu do svatyně vykupitelů se Thomas Cale od lorda vojevůdce dozví, že lidstvo musí být zničeno: je to jediná možnost, jak napravit největší Boží omyl. Cale se se svou rolí levé ruky Boží, anděla smrti, zdánlivě smiřuje. Má na dosah absolutní moc - hrůzyplný náboženský zápal a vojenská síla vykupitelů jsou pro něj zbraní, již ovládá stejně mistrovsky, jako kdysi zacházel s nožem. Apokalypsa je patrně v jeho rukou - Calova duše je však mnohem nepochopitelnější a nevyzpytatelnější, než lze tušit.

Cena: 349.00 Kč


komiks

Death Note - Zápisník smrti 1
/Death Note 1/
Cugumi, Óba - Obata, Takeši

Nakladatel: Crew
Překlad: Anna Křivánková
Obálka: Takeši Obata
Redakce: Jiří Pavlovský, Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 198
Rozměr: 115 x 175
Provedení: paperback

Zkuste si představit, že existují bytosti zvané smrtonoši. Každý z nich vlastní zápisník, do kterého když zapíše něčí jméno a představí si při tom jeho obličej, dotyčný zemře. Používání zápisníku se řídí celou řadou přesně stanovených pravidel a zabíjet s jeho pomocí může pouze jeho právoplatný majitel. Nikde se však nepíše, že by se majitelem zápisníku nemohl stát člověk...
A tak se jednoho dne jeden z těchto zápisníků dostane do rukou chlapce jménem Light Jagami, mimořádně inteligentního a nadaného mladíka, který se pod vlivem svého otce, policejního náčelníka, připravuje na dráhu kriminalisty. Nalezený zápisník mu poskytne velmi lákavou zkratku k samozvané spravedlnosti.

Cena: 190.00 Kč


komiks

Hal
/Hal/

Makino, Aoi

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Kristýna Zezulová
Obálka: Aoi Makino
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková, Hana Fruhwirtová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 176
Rozměr: 110 x 175
Provedení: paperback

Temná fantasy manga s povídkovými příběhy, které zaujmou zejména fanoušky mangy Labyrint.
Krásná tvář, výborná studentka, vždy perfektní výkon. Až do chvíle, kdy se najde někdo, kdo ji předstihne. Před dokonalou Šizukou se jednoho dne objeví anděl smrti Hal! Zažehne temná síla, kterou Šizuce nabídne, plamen jejích nejčernějších přání? A jakou cenu bude muset zaplatit, pokud jeho nabídku přijme?
Jaké to je šikanovat, jaké je být šikanován? Co když vám někdo dřívější zlo oplatí dobrem? Je možné odpustit tomu, kdo vám ublížil?
Kastovní systém - vytvořili jej lidé nebo bohové? Co se stane, když člověk spadne z vrcholu až na dno?
Jaké to je být slavnou dětskou hvězdou? A jaké je být bývalou hvězdou a sledovat rostoucí slávu někoho, pro něhož jste kdysi byli vzorem?

Cena: 179.00 Kč


fantasy

Hlas boží
/Voice of the Gods/
Canavan, Trudi

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Jana Tučníková
Obálka: iStock
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková, Hana Fruhwirtová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 608
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Auraya se dobrovolně vzdala svého postu Bílé a nyní působí jako ochránkyně a léčitelka u Sijů, létajících lidí. Jednoho dne se potká s tajemnou ženou, která tvrdí, že zná Mirara. Žena jí učiní podivnou nabídku a Auraya nedokáže odmítnout. Musí být ale velmi opatrná a neriskovat svým počínáním hněv bohů, jenž by pro ni mohl být smrtící.
Pentadriáni se stále nemohou smířit se svou porážkou a začínají znovu intrikovat. Plánují, jak by mohli circliány porazit jinak než v přímém souboji, a schyluje se k novému válečnému konfliktu. Poslední nadějí na udržení již tak dost chatrného míru jsou divocí. Vydávají se na výpravu za odhalením dávno zapomenutých tajemství, která by mohla změnit celý svět...

Dechberoucí příběh o Auraye, splétačích, bozích a všudypřítomné magii vrcholí v závěrečné knize Hlas boží. Trudi Canavan potvrzuje svou suverenitu a um coby fantasy spisovatelka a před čtenářem rozprostírá podmanivý magický svět plný zvratů, dobrodružství, ale také lásky a emocí. Vše graduje překvapivým rozuzlením, které leckomu může vyrazit dech.

Cena: 335.00 Kč


komiks

Indiana Jones 2
/Indiana Jones 2/
Gianni, Gary - Kesel, Karl

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Michaela Macková
Obálka: Dave Dorman
Redakce: Richard Podaný, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 376
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Nebezpečí a vzrušení následují archeologa doktora Henryho Jonese juniora po celém světě, zatímco se snaží zajistit, aby nejmocnější předměty světa nepadly do nesprávných rukou!
V jižním Tichomoří či ve vikinských vodách jej závod s nacisty přivádí k takovým artefaktům jako Zlaté rouno, Kámen mudrců, či Kopí osudu a vrhá jej do spárů legendárních nestvůr, starodávných kultů a armád nemrtvých! Pro Indianu Jonese je dobrodružství každodenním chlebem!
V tomto omnibusu se nachází rovnou pět příběhů původních komiksových minisérií z roků 1994 a 1995, z nichž mnohé silně připomínají a odkazují na filmová dobrodružství Indiany Jonese.

Cena: 890.00 Kč


horor

John Sinclair 002: Vrahové z říše smrti
/Gespenster-Krimi 010: Mörder aus dem Totenreich/
Dark, Jason

Nakladatel: Moba
Překlad: Pavel Sychra
Obálka: -
Redakce: Markéta Ströbingerová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 64
Rozměr: 155 x 220
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Neuvěřitelné a záhadné příběhy - vrchní inspektor Scotland Yardu John Sinclair svádí ať už sám, či i s pomocí svých přátel nerovný boj se zlem a nadpřirozenými silami.

Cena: 37.00 Kč


komiks

Knoflíková válka 2: Pevnost
/La Guerre des Boutons 2: La forteresse/
Pergaud, Louis - Gabella, Mathieu - Khaz

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Richard Podaný
Obálka: Khaz
Redakce: Karolina Medková, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 32
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Obě vojska nacházíme tam, kde jsme je na konci dílu prvního opustili: po skvělém vítězství nad Velraňáky se Lovernští stali majiteli válečného pokladu. Tu najednou, přímo při vyučování, Souškovi povolí kapsa a všechny drahocenné knoflíky se vysypou! Otázka je jasná, kam ukrýt drahocenný poklad?

Cena: 149.00 Kč


fantasy

Lone Wolf 01: Útok ze tmy
/Lone Wolf 01: Flight from the Dark/
Dever, Joe

Nakladatel: Mytago
Překlad: Lukáš Šimíček
Obálka: Alberto dal Lago
Redakce: Jiří Reiter
Rok vydání: 2011
Počet stran: 376
Rozměr: 110 x 160
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Jsi Lone Wolf.
Klášter, ve kterém jsi se učil dovednostem rytířů řádu Kai, byl zničen drtivým útokem Temných pánů. Ty jediný jsi přežil. Přísahal jsi pomstu, ze všeho nejdříve však musíš vyrazit do Holmgardu a varovat krále před hrozícím nebezpečím. Služebníci Temných pánů tě však neúnavně pronásledují a každé otočení stránky znamená novou výzvu. Pečlivě si vyber své schopnosti a zbraně - budou ti pomáhat na nejděsivější a zároveň nejfantastičtější výpravě tvého života.

Dobrodružství Lone Wolfa představují unikátní interaktivní sérii, v níž se každý čtenář stává hrdinou a sám rozhoduje o průběhu napínavého příběhu. Nakladatelství Mytago připravuje vydání všech dílů této legendární gamebookové série a to v novém rozšířeném vydání - Útok ze tmy čítá 550 odkazů oproti původním 350!

Cena: 259.00 Kč


fantasy

Pád
/Fallen/
Kate, Lauren

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Jana Jašová
Obálka: Kateřina Stárková
Redakce: Daniela Řezníčková, Petra Diestlerová, David Dvořák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

Některým andělům je souzen pád...
Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé - v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod.
A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného - a dává to jasně najevo -, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.

Cena: 249.00 Kč


sci-fi

Perry Rhodan: Hvězdný oceán 071 - Zrada na Šedopěnné
/Perry Rhodan: Der Sternenozean 071 - Verrat auf Graugischt/

Ellmer, Arndt

Nakladatel: Moba
Překlad: František Ryčl
Obálka: Swen Papenbrock
Redakce: Markéta Ströbingerová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 64
Rozměr: 155 x 220
Provedení: paperback

Na útěku před kybernetickou vojenskou mocí se Perry Rhodan vrhl do hroutícího se transportního média zvaného Distanční stopa. I když to vyšlo, bionický křižník Meč od této chvíle uvázl v Arphonijské hvězdokupě, přímo v centru nepřítelovy moci.
Společně s Paragonovým křížem, Ochránkyní Caryou Andami, jakož i jejími věrnými - krom jiných s Šozany, Šota Magathy a Podmořskými architekty - byla v Arphonii vytvořena Aliance morálky.
Nyní je třeba, aby po slovech následovaly činy, což ovšem není nijak snadné. Kharzaniho oddíly pročesávají hvězdokupu a pronásledují Alianci, kde to jenom jde. Tak se dostal na Šedopěnnou motoklon 109 a jen na poslední chvíli se podařilo odvrátit zkázu - ovšem jen do té doby, než přijde zrada na Šedopěnné...

Cena: 59.00 Kč


fantasy

Forgotten Realms: Hvězdný třpyt a stíny III - Poutník
/Forgotten Realms: Starlight & Shadows III - Windwalker/
Cunningham, Elaine

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Zuzana Hanešková
Obálka: Todd Lockwood
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Rašemen... tajemný domov barbara Fjodora, země, jíž vládnou wychlaran, které své nezvyklé schopnosti skrývají za propracovanými maskami.
Shakti... drowí kněžka Lloth, která číhá ve stínech Temných říší a plane nesmiřitelnou nenávistí ke všem, kdo kráčejí po povrchu Torilu.
Liriel Baenre... drowí princezna, která se nyní musí rozhodnout, jestli se s Fjodorem vrátí do jeho rodné země. Tam bude čelit největší zkoušce odvahy a na prchavý okamžik zahlédne to, co hledala po celý život - domov.

Cena: 219.00 Kč


fantasy

Kostík Billy: Příběh z tajné komory
/Billy Bones: A Tale from the Secrets Closet/
Lincoln, Christopher

Nakladatel: Fragment
Překlad: Eva Brožová
Obálka: Christopher Lincoln
Redakce: Ilona Sedláčková, Alena Suchánková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 140 x 210
Provedení: hardback

Jmenuji se Billy Kostík. Jsem kostlivčí kluk a bydlím v tajné komoře panského sídla Hogo Fogo.
Moje kamarádka Milicent je neteř zdejšího pána Kazisvěta Bigluma. Moji rodiče Lars a Milunka Kostíkovi mají důležitou práci: třídí a evidují tajemství rodiny Biglumových a ukládají je do truhel a lodních kufrů. Jsou zaměstnanci Ministerstva lží a výmyslů, které je vyslalo ze Záhrobí sloužit na Zemi. Ale nemysli si, svého kostlivce ve skříni nebo v komoře nemívají jen lidé, ale také kostlivci...

Cena: 199.00 Kč


fantasy

Šmoulové: Filmový příběh
/The Smurfs: Movie Novelization/
Deutsch, Stacia - Cohon, Rhody

Nakladatel: Albatros Media - Albatros
Překlad: Lumír Mikulka
Obálka: Columbia Pictures Industries
Redakce: Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 184
Rozměr: 130 x 200
Provedení: hardback

Přichází svátek Modrého měsíce – nejšmoulovatější den, vlastně noc v roce. Všichni se nedočkavě těší na jeho oslavu! Nešika se naneštěstí dopustí drobné chyby, která přivede v předvečer svátku čaroděje Gargamela do šmoulí vesničky! Šmoulové se dávají na útěk, aby si zachránili život. Kouzlo Modrého měsíce vytvoří v zemi průchod, kterým šmoulové projdou a na druhé straně vyskočí v podivném novém světě...

Cena: 199.00 Kč


sci-fi

Smrtící posedlost
/Survivor in Death/

Robb, J. D.

Nakladatel: Metafora
Překlad: Zdík Dušek
Obálka: -
Redakce: Květa Svárovská, Hana D. Benešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 400
Rozměr: 130 x 205
Provedení: hardback

New York padesátých let 21. století... Vrahové, kteří v noci vtrhli k rodičům malé Nixie, je nelítostně zmasakrovali. Devítiletou dívenku zachránilo jen to, že se zrovna šla napít a v osudnou chvíli tak nebyla v posteli.
Případem je pověřena Eva Dallasová, jedna z nejúspěšnějších vyšetřovatelek. Nápomocni jsou jí nejen kolegové, ale hlavně její extravagantní miliardářský manžel Roarke.
Brzy však vyjde najevo, že tahle vražda souvisí s dalšími. Mohla by s tím mít něco společného profese zavražděného? Právníci, jak známo, nemívají o nepřátele nouzi, i když jen málokterý zvolí pomstu tak strašlivou. Kdo a proč rozsévá kolem sebe krvavou smrt?

Cena: 299.00 Kč


sci-fi

Starfist 02: Škola ohně
/Starfist 02: School of Fire/

Sherman, David - Cragg, Dan

Nakladatel: Brokilon
Překlad: Jitka Krejčová
Obálka: Jean Targete
Redakce: Robert Pilch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Rozměr: 115 x 175
Provedení: paperback

Boj, zrada a vražda na hranici lidmi obývaného vesmíru...
Mariňáci, kteří přicestovali pomoci oligarchům z Wanderjahru potlačit vzpouru, jenž ohrožuje politickou i ekonomickou stabilitu planety, musí zničehonic vést válku na dvou frontách - na jedné proti vynalézavým partyzánům s dobrým velením, a na druhé proti zkostnatělé policejní byrokracii.
Kdo je ale skutečný nepřítel a komu mohou důvěřovat? Na Wanderjahru není nic takové, jako se na první pohled zdá - dokonce ani místní zvěř - a každý má své vlastní cíle. Mariňáci 34. týmu rychlého nasazení jsou neúprosně vtahováni do politiky světa, kde patří vraždy, zastrašování a zrada k přijatelným metodám vlády... a kde jsou všichni zralí na trochu starého dobrého boje.

Cena: 278.00 Kč


fantasy

Forgotten Realms: Lovcovy čepele I - Tisíc orků
/Forgotten Realms: The Hunter's Blades I - The Thousand Orcs/
Salvatore, R. A.

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Todd Lockwood
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Barbarské hordy krvežíznivých netvorů se valí na Páteř světa a v cestě jim stojí jen hrstka lidí a trpaslíků. Mezi statečnými obránci je i temný elf Drizzt Do'Urden a jeho přátelé. Jenže tentokrát mají orci překvapivého a mocného spojence - ledové obry.
Děsivá armáda nečekaných spojenců je prakticky neporazitelná a zůstává za ní jen zkáza a utrpení.
Zastaví Drizztovy scimitary tuto lavinu zla?

Cena: 239.00 Kč


sci-fi

Tristanská občanská válka 1
Kotouč, Jan

Nakladatel: Klub Julese Vernea
Obálka: Jan Patrik Krásný
Redakce: Egon Čierny
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 110 x 180
Provedení: paperback

Planeta Tristan byla bezvýznamným světem uprostřed Kolonizovaného prostoru, o který nikdo nejevil větší zájem. To se změnilo, když se na Tristanu rozhořela občanská válka a rozpínavé Kasimirské císařství začalo jednu ze znesvářených stran podporovat. Na Tristan nyní míří tisíce dobrovolníků z celého sektoru Hirano, kteří tamější konflikt vnímají jako poslední možnost, jak zabránit kasimirské expanzi. V občanských válkách však není největší hrozbou nepřítel, ale ten, který se tváří jako přítel. To brzy pochopí zkušený admirál Sean Tyler, váhavá Vivian Evansová i mladý dobrovolník Michael Kowalski.

Cena: 272.00 Kč


horor

Upíří polibky 1: Počátek
/Vampire Kisses 1: The Beginning/
Schreiber, Ellen

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Markéta Pravdová
Obálka: iStock
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková, Hana Fruhwirtová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 160
Rozměr: 145 x 210
Provedení: paperback

Může se sen o lásce k upírovi stát skutečností?
Šestnáctiletá Raven dvakrát nezapadá mezi své spolužáky na střední škole v Dunllsville, městě sice větším než jeskyně, ale dost malém na to, abyste z něj dostali klaustrofobii. A vlastně jí nerozumí ani její rodina. Má jen jedinou kamarádku, Becky, ostýchavou farmářskou dívku, se kterou se přátelí už od třetí třídy, ale také zarputilého nepřítele, Trevora, který ji pronásleduje na každém kroku.
Gotička Raven je posedlá upíry, a když se do strašidelného sídla, které bylo opuštěné snad celou věčnost, přistěhuje nová rodina, záhy získá pocit, že jejich syn Alexander je upír. Je rozhodnuta přijít pravdě na kloub. Seznámí se s Alexandrem a přeskočí mezi nimi jiskra... Je Alexander Sterling schopný vyplnit Raven její sen stát se upírkou?

Autorka románu Ellen Schreiber mistrně spojila romantiku s humorem a vytvořila tak příběh, který si získá srdce každé dospívající dívky.
Podle její předlohy také vznikla úspěšná trilogie Upíří polibky: Pokrevní příbuzní, kterou si zamilovali mnozí příznivci mangy i upírů.

Cena: 179.00 Kč


fantasy

Kostík Billy: Výprava do Záhrobí
/Billy Bones: The Road to Nevermore/
Lincoln, Christopher

Nakladatel: Fragment
Překlad: Eva Brožová
Obálka: Christopher Lincoln
Redakce: Ilona Sedláčková, Alena Suchánková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 168
Rozměr: 140 x 210
Provedení: hardback

Jmenuji se Billy Kostík. Jsem kostlivčí kluk a bydlím v tajné komoře panského sídla Hogo Fogo.
Moje kamarádka Milicent a strýc Smrťák byli uneseni do Zapomnění, děsivého kraje v Záhrobí. Pomůžeš mi je zachránit? Na nebezpečné výpravě nás doprovodí Jednooký Petr a jeho kamarádi z dob, kdy se plavil po mořích coby divoký pirát. Navíc jsem zjistil, že stejně jako můj strýc Smrťák dokážu zastavit čas...

Cena: 179.00 Kč


XB-1 08/2011
Egan, Greg - Buckell, Tobias S. - McDonald, Ian - …

Nakladatel: Konektor
Překlad: Petr Kotrle, Jiří Engliš, Aleš Drobek
Obálka: Adam Tredowski
Redakce: Vlado Ríša, Jaroslav Jiran, Martin Šust
Rok vydání: 2011
Počet stran: 80
Rozměr: 210 x 300
Provedení: paperback

Měsíčník sci-fi, fantasy a hororu.

Povídky:
- Greg Egan: Indukce
- Tobias S. Buckell: Džbán dobré vůle
- Ian McDonald: Malá bohyně
- Jana Rečková: Annin čas
- Ľudovít Plata: Katedrála
- Radek Dastych: Osudový pád
- Julie Nováková: Spi sladce, Joe

Cena: 75.00 Kč


fantasy

Zaklínač V: Křest ohněm
/Chrzest ognia/

Sapkowski, Andrzej

Nakladatel: Leonardo
Překlad: Stanislav Komárek
Obálka: Michal Ivan
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 360
Rozměr: 115 x 175
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Císař Emhyr chystá svatbu - po sňatku s princeznou Cirillou se stane nejen vládcem Citry, ale podle věštby také pánem celého Severu. Že to s oním plánem nebude tak jednoduché, císař zjistí téměř okamžitě - někdo mu podstrčil dvojnici. Přestože se snaží své odhalení utajit a pokračuje v přípravách sňatku, pravdu nakonec zjistí nejen Dijkstrova tajná služba, ale i společenství čarodějek, jež se rozhodly, že osud světa konečně vezmou do svých rukou.
Jen Geralt o podvržené princezně netuší nic. Rozhodne se, že vyrazí do Nilfgaardu a Ciri osvobodí. Aby se však dostal k ústí Jarugy, musí projít územím, na němž zuří válka. A jak se zdá, nemůže si být jist svým životem ani před vojáky útočícího Nilfgaardu, ani před jednotkami obránců, a tím méně před záškodnickými komandy Veverek...

Cena: 259.00 Kč


Přidat komentář