UKÁZKA: O. S. Card, Ztracená brána

Článek od: Redakce - 13.06.2014

Danny Nord věděl od nejútlejšího dětství, že jeho rodina je jiná a že se i on liší od svých příbuzných. Zatímco se jeho bratranci a sestřenice učili vytvářet věci, které obyčejní lidé nazývají vílami, duchy, golemy, trolly či vlkodlaky a činili další divy, jež jsou jejich rodinným dědictvím, Danny měl strach, že nikdy žádné podobné nadání neprokáže, nikdy nevytvoří jediného externa. Všichni si už mysleli, že je potomek mágů, který se narodil bez magických schopností – obyčejný.

RECENZE: Orson Scott Card, Enderova hra

Článek od: Štěpán Jura - 10.02.2014

Je to několik desítek let, co lidstvo jen se štěstím odvrátilo zničující útok mimozemské civilizace Termiťanů. Aby se tato situace už nemohla opakovat, byl vytvořena Bitevní škola - program pro nadměrně nadané děti, z nichž po absolvování náročného taktického výcviku vzejde nový vůdce, jenž povede lidi do boje proti Termiťanům.

PR+LITERATURA: Orson Scott Card, Enderova hra

Článek od: Anonym - 22.10.2013

V tomto týdnu vydá nakladatelství Laser-books legendární science fiction román Enderova hra od Orsona Scotta Carda. Román už od svého vzniku v polovině osmdesátých let patří celosvětově k nejoblíbenějším knihám vědeckofantastického žánru a u nás už vychází popáté, nyní u příležitosti filmového zpracování...

RECENZE: O. S. Card, Říše

Článek od: Martin Toman - 18.10.2013

Nechci hned v úvodu recenze této knihy uvádět čtenáře do přílišných rozpaků a působit na něj jako hnidopich, který se šťourá v nepodstatných věcech, ale… (vždy se najde nějaké ALE! ) nemohu si prostě pomoct a musím si lehce rýpnout do zařazení tohoto dílka v rámci edice „mistrovská díla sci-fi“.

RECENZE: Orson Scott Card, Zrada

Článek od: elho_cid - 01.12.2011

Takže máme tu zajímavého hlavního hrdinu-hermafrodita, který neustále bojuje se svými vnitřními démony a proti celému světu. Máme tu zajímavý svět plný originálních prostředí a kultur, sužovaný mezistátními konflikty a soukromými ambicemi hlavního hrdiny (a bezohlednými záporáky, no jistě).

RECENZE: Orson Scott Card, Ender ve vyhnanství

Článek od: pagi - 14.04.2011

Čtenář obeznámený s Enderovým světem samozřejmě ví, že Enderův osud je do knih už dávno zapsán, ale o to víc si může vychutnávat autorovo mistrovství ve tvorbě zápletky a nalézání postupů a triků, jimiž se Ender i jeho protivníci prokousávají k příběhům, které již dobře známe.

RECENZE: Orson Scott Card, Vykoupení Kryštofa Kolumba

Článek od: Alča - 13.04.2011

Otázka „co by bylo kdyby“ lidem nikdy nedala spát a možnost změnit tok historie dráždí naši fantasii víc než sovětská vlajka stádo býků. Představa, že bychom mohli udělat něco znovu a lépe, je z principu nejlákavější ve chvíli, kdy něco zpackáme. A budoucímu lidstvu v románu Vykoupení Kryštofa Kolumba se to povedlo na sto dvacet procent.

LITERATURA: Ediční plán nakladatelství Laser-books

Článek od: Martin Šust - 09.02.2011

Také nakladatelství Laser-books odkrývá svůj ediční plán, tentokrát na první pololetí roku 2011. Jak už je u Laseru zvykem, na své si přijdou čtenáři science fiction i fantasy. Chystají se nové knihy Williama Gibsona, Andrzeje Pilipiuka, Daniela Abrahama, Orsona Scotta Carda, Elizabeth Bearové, Scotta Lynche, M. Johna Harrisona, Poula Andersona a Alana Campbella. V nových vydáních se objeví...

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - O. S. Card