PR+LITERATURA: Orson Scott Card, Enderova hra

Článek od: Anonym - 22.10.2013

V tomto týdnu vydá nakladatelství Laser-books legendární science fiction román Enderova hra od Orsona Scotta Carda. Román už od svého vzniku v polovině osmdesátých let patří celosvětově k nejoblíbenějším knihám vědeckofantastického žánru a u nás už vychází popáté, nyní u příležitosti filmového zpracování, které má českou premiéru 31. října 2013.

Nakladatelství Laser-books vydalo v minulých letech celou řadu přímých i volných pokračování, které jsou stále volně k odběru.

Anotace:

Lidstvo jen se štěstím odvrátilo zničující útok mimozemské civilizace úlového typu. A protože nejlepší obranou je útok, rozhodlo se pro protiúder. Zatímco se po dlouhou dobu vysílané vesmírné lodě blíží k území nepřítele, program pro výchovu mladých velitelů se snaží nalézt toho pravého vůdce, jenž by zneškodnil mimozemskou hrozbu jednou provždy. Zdá se, že tím pravým je Andrew "Ender" Wiggin, geniální chlapec, jenž se v útlém věku stane hlavní nadějí na vítězství. Ovšem nároky na něj kladené jsou enormní, pokud zvítězí, stane se pachatelem xenocidy - absolutního vyhlazení mimozemské inteligentní rasy, a pokud prohraje, pak bude lidstvo vydáno na milost agresivnímu nepříteli. Žádný dospívající chlapec dosud nikdy nečelil tak vážné výzvě...

Legendární science fiction román odměněný cenami HUGO a NEBULA posloužil rovněž jako předloha ke stejnojmennému filmu, jenž bude letos uveden do našich kin.

Orson Scott Card: Enderova hra
Laser-books 1994, 1998, 2002, 2008 a 2013, první kniha Enderovské série.
vázaná, překlad František Nešpor, 280 stran, cena 289 Kč

Ukázka:

http://laser-books.cz/ukazky/enderova-hra.html

Na této stránce lze ukázku stáhnout rovněž jako pdf soubor.

Přidat komentář