RECENZE: Edward Ashton, Mickey7

Článek od: Madla Pospíšilo... - 24.07.2023

Americký autor Edward Ashton není zatím českému čtenáři příliš znám, protože mu u nás vyšla jen kniha Mickey7. Jedná se o první díl série. Vzhledem k tomu, že mám ráda chytře napsané sci-fi, pustila jsem se s radostí do čtení. Bohužel mi však brzy zamrzl úsměv na rtech a já se do dalších stránek musela spíše nutit. Proč, když příběh zpracovává několik velice zajímavých témat? Přečtěte si sami...

RECENZE: Miroslav Žamboch, Bez slitování

Článek od: Tereza Zelinová - 20.06.2023

V životě máme jen málo jistot. Vycházející slunce, daňové přiznání, smrt… letos se k tomu smutně krátkému výčtu přidala ještě jedna, poměrně optimistická. Po deseti letech opět vychází Bez slitování Miroslava Žambocha, s touto pravidelností již podruhé. Takže mladší generace dychtící po výtisku opět může zpívat gloria a tentokrát bez žádného ale nebo kdyby.

UKÁZKA: Miroslav Žamboch, Bakly - Bez slitování

Článek od: Redakce - 27.04.2023

2003, 2013, 2023... Znovu po deseti letech, již potřetí se na pultech knihkupců ocitá Bakly a jeho první dobrodružství s podtitulem Bez slitování. Časem a fanoušky prověřená série Miroslava Žambocha opět na scéně, tentokrát v režii nakladatelství Triton.

RECENZE: Arkadij a Boris Strugačtí, Piknik u cesty

Článek od: Renata Staurovská - 30.07.2021

Kultovní dílo bratrů Strugackých jistě nemusíme fanouškům sci-fi literatury sáhodlouze představovat. Piknik u cesty u nás vyšel v nakladatelství Mladá fronta poprvé již v roce 1974 a dočkal se od té doby hned několika dalších vydání, což samo o sobě svědčí o velké oblibě této ruské knižní klasiky. A dnes vám představíme vydání nejnovější, které se ale od těch předchozích výrazně liší.

RECENZE: Robert Asprin, Mytomyly

Článek od: ena - 27.07.2021

Prvý román zo série o mladom čarodejníkovi Skeevovi vyšiel už v roku 1978. Pred rokom sme sa dočkali jeho ďalšieho vydania (vydavateľstvo Triton). Je to skvelá správa, pretože niet nad to, keď si môžete s knihou v ruke na chvíľu oddýchnuť, zasmiať sa a užiť si aj trošku napätia.

PŘÍBĚH JEDNOHO PŘEKLADU: Asprin znovu a lépe

Článek od: Jan Křeček - 13.12.2020

Další prima mýtus mám rád. Je to vtipné, lehké čtení, kterého na trhu paradoxně není mnoho, postavy jsou jasně dané, skoro bych řekl, že Skeeve a Aahz jsou takoví Laurel a Hardy humoristické fantastiky. Víte, co čekat, víte, že to nebude nijak světoborné, ale taky víte, že to bude mít slušnou úroveň a že to potěší. Něco jako Jakub Vandrovec, jen se tam míň zabíjí.

RECENZE (ale taky analýza…): Další prima mýtus

Článek od: Jan Křeček - 26.08.2020

Další prima mýtus vyšel s novejma ilustracema v Tritonu, chcete to někdo na recenzi? Jasně, proč ne, dej to sem. Aahz, Skeeve a jejich první dobrodružství, návrat do starejch časů a mladejch let, kdy mě moc nezajímalo, jak je to napsaný nebo přeložený. Byla to prostě fantastika a bylo to vtipný. Ale víte, jak to říkal nějakej ten antickej týpek, Hérakleitos, myslím…

RECENZE: Boris a Arkadij Strugačtí, Je těžké být bohem

Článek od: Jan Žlebek - 23.04.2013

Experiment musel být po šesti dnech dnech ukončen kvůli nečekané brutalitě dozorců, psychickému hroucení se vězňů a hrozící vzpouře. Psal se rok 1971 a na druhé straně železné opony uplynulo sedm let od vydání útlého románu Je těžké být bohem. Co má společného výzkumná mise pozemšťana ve středověkém světě cizí sluneční soustavy s psychologickým experimentem v zemi neomezených možností?

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - nakladatelství Triton