V dubnu narození...

Článek od: Monika Slíva - 18.05.2019

Nezastavujeme, máme zpoždění! Ani za duben vás neochudíme o rekapitulaci citovaných autorů, kteří se narodili v dubnu. Tak pojďme na ty, kdož uvízli v naší jarní síti!

RECENZE: Jana Rečková, Misteri

Článek od: Monika Slíva - 02.06.2018

Misteri jsou tajemné bytosti, které pomáhají všem a jednou přinesou lepší zítřky.
Misteri je jako kvantový psychedelický sen.
Jak chcete slepému popsat barvy a hluchému tóny?
Všechno má smysl, dokud je naděje na lepší zítra.
Stejně jako jiné knihy Jany Rečkové je Misteri jen těžko žánrově zařaditelné.

RECENZE: Jana Rečková, Protože se stmívá

Článek od: Karolína Poláčková - 10.07.2017

Ten, kdo dosud neměl tu čest seznámit se s dílem Jany Rečkové, má nyní skvělou příležitost svou chybu napravit. Sborník Protože se stmívá je přehlídkou toho nejlepšího z autorčiny povídkové tvorby – celkem devatenáct příběhů schovaných v sametové pevné vazbě přináší široký výběr témat a námětů a zavádí čtenáře do všech zákoutí fantastiky.

RECENZE: Jana Rečková, Protože se stmívá

Článek od: Karolína Poláčková - 08.07.2017

Ten, kdo dosud neměl tu čest seznámit se s dílem Jany Rečkové, má nyní skvělou příležitost svou chybu napravit. Sborník Protože se stmívá je přehlídkou toho nejlepšího z autorčiny povídkové tvorby – celkem devatenáct příběhů schovaných v sametové pevné vazbě přináší široký výběr témat a námětů a zavádí čtenáře do všech zákoutí fantastiky. Od sci-fi k fantasy, od humorných příhod k mrazivé hororové atmosféře, prakticky každý si zde přijde na své.

RECENZE: Jana Rečková, Virtuální vrazi

Článek od: Monika Slíva - 06.08.2015

Kam utéct před dystopickou realitou obludného byrokratického mutanta, který vyrostl z trosek těla původní Evropské unie? Virtuální realita vás přivítá s otevřenou posilovací kombinézou a přijme vás do své chladivé gelové náruče. Neexistuje svět, jaký by pro vás elektroničtí mágové neuměli vytvořit a je jen na vás, jestli se vám podaří prostřílet či prochytračit až na božskou úroveň.

RECENZE: Ondřej Jireš (ed.), Klenoty české fantasy

Článek od: Jana Poláčková - 30.06.2015

Doba plyne a jak mladá generace čtenářů young adult odrůstá svým prvním písmenkovým střevíčkům, plynule přechází na tlustospisy G. R. R. Martina a dalších zvučných jmen zejména z oblasti anglicky psané fantasy. Čeští autoři se v jejich očích těší pověsti ušmudlaných Popolušek odsouzených k věčnému přebírání luštěnin a konverzaci s opeřenci pochybné pověsti. Teď však přichází kmotřička víla, otvírá šperkovnici… a namísto tří oříšků se ukazují Klenoty české fantasy.

 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - J. Rečková