LITERATURA: Vánoční tipy

Článek od: Redakce - 11.12.2015

Vánoce už se zase pomalu blíží. A s nimi otázka, co darovat svým blízkým pod stromeček. Možná (ne, my doufáme), že je mezi vámi dost lidí, kteří chtějí udělat i letos radost dobrou knížkou či komiksem. Ale možná, že jsou mezi vámi tací, kteří netuší, co z té velké produkce 2015 vybrat. Nemusíte zoufat. Dali jsme hlavy dohromady a vybrali jsme pro vás několik literárních tipů.

UKÁZKA: Jim Butcher: Masky smrti (Harry Dresden 5)

Článek od: Anonym - 21.01.2013

Harry Dresden, jediný praktikující profesionální čaroděj v Chicagu, by mohl být rád, že živnost konečně šlape bez větších problémů. Jenže najednou se začínají vršit události, s nimiž rozhodně nepočítal.

UKÁZKA: Jim Butcher, Živly Calderonu (Kodex Alera 1)

Článek od: Anonym - 09.10.2012

Novinkou nakladatelství FANTOM Print pro tento týden je tentokrát klasická fantasy. Jim Butcher již mezi českými čtenáři získal vysoké uznání jako autor urban fantasy, ale přesvědčte se, že stejně dobrý je i v klasice tohoto žánru.

RECENZE: Jim Butcher, Temná hrozba (Harry Dresden 3)

Článek od: Renata Heitelová - 12.12.2010

Čaroděj z Chicaga Harry Dresden zažívá poněkud perné dny, celé město se totiž ocitá v duchovním chaosu. Když za ním tedy přijde mladá dívka s tím, že potřebuje ochránit před zlým duchem, je jí Harry ochoten vzhledem k situaci věřit. Jenže ona přidá i otřepanou historku o jasnozřivé vizi o temné válce...

UKÁZKA: Jim Butcher, Temná hrozba (Harry Dresden 3)

Článek od: Anonym - 28.11.2010

Harry Dresden už čelil různým protivníkům - obrovitým škorpiónům, upírkám i vlkodlakům. Za celé ty roky paranormálních pátrání se však Harry nesetkal s ničím podobným: svět duchů je vzhůru nohama, hranice mezi Neverneverem a světem smrtelníků je oslabená. Duchové působí problémy po celém Chicagu - a nejde jen o práskání dveřmi nebo bafání za rohem. Tihle duchové příšerně trpí, jsou rozzuření a smrtelně nebezpeční.

RECENZE: Jim Butcher, Bláznivý úplněk (Harry Dresden 2)

Článek od: Renata Heitelová - 01.06.2010

Jak už název napovídá, druhá kniha o čaroději Harrym Dresdenovi čtenáře zavádí mezi vlkodlaky. Co jsou tihle vlkodlaci zač? A jsou oni ty nejhorší bestie? Harry je sice jediný čaroděj v chicagském telefonním seznamu, ale kšefty mu moc nejdou. V posledních letech pochází většina jeho peněz z funkce konzultanta Oddělení zvláštního vyšetřování, ale po minulém případu černokněžníka spolupráce slábla, a s ní i Harryho příjmy.

UKÁZKA: Jim Butcher, Bláznivý úplněk (Harry Dresden 2)

Článek od: Anonym - 31.05.2010

Harry Dresden, jediný čaroděj v Chicagském telefonním seznamu a konzultant pro paranormální jevy, se potýká s osobními i finančními těžkostmi. Po posledním případu se stále ještě neobnovily dřívější důvěrné vztahy s poručíkem Murphyovou, šéfkou Zvláštního oddělení policie. Ta se na něho obrací s žádostí o pomoc v případě vlkodlaků, sérii podivných vražd, k nimž dochází vždy kolem úplňku. Jakmile je objevena mrtvola mladé ženy v čarodějnickém kruhu, stává se z Harryho Dresdena hlavní podezřelý a musí se postavit nejen „temným" silám, ale i agentům FBI a pouličnímu gangu.

RECENZE: Jim Butcher, Bouřková fronta (Harry Dresden 1)

Článek od: Anonym - 31.05.2010

Chicago je proslulé svou mafií. Dřív se kšeftovalo hlavně s alkoholem, teď jsou to především drogy. A co dokáže opravdu naštvat mafiánského bosse? Nekalá konkurence. Když začne někdo neznámý dodávat překupníkům drogu zvanou Třetí oko, drogu s prokazatelně magickými účinky, je na čase vyhledat čaroděje. Skutečně dobrého čaroděje. A takový je ve městě jen jeden. Jenže to má háček...

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - J. Butcher