RECENZE: František Kotleta, Spad (Souborné vydání)

Článek od: Madla Pospíšilo... - 31.05.2023

Bruntálského řezníka Františka Kotletu, literárně epického hráče se smrtí, není třeba čtenářům Sardenu představovat.
Ani jeho opus magnum, čtyřdílnou sérii Spad, díky níž si vysloužil podezření z věšteckých schopností a předvídání budoucnosti.

Vážené čtenáře této recenze raději dopředu upozorňuji, že vzhledem k tomu, že se jedná o souborné vydání, obsahuje text mnohé spoilery.
Čtěte tedy na vlastní nebezpečí!

RECENZE: František Kotleta, Aga

Článek od: Renata Staurovská - 13.09.2022

Když jsme posádku Vzdorující viděli naposledy, zrovna zmíněnou planetu za dramatických okolností opouštěla. Jenže to kapitán Moravec netušil, že tam nechává dva členy svého týmu, ještěrku Agu a divošku Amandu.

ROZHOVOR: „V Undergroundu bych měl svůj vlastní cirkus digitálních zrůd,“ svěřil se nám František Kotleta

Článek od: Renata Staurovská - 10.03.2022

Po rozhovoru s Kristýnu Sněgoňovou přichází na řadu další dobře známé jméno. Není jím nikdo jiný než František Kotleta, autor sérií jako například Bratrstvo Krve, Spad nebo nejnovější Underground. Svým černým humorem nás jako spisovatel baví už téměr 12 let a nevypadá to, že by chtěl přestat. A my jsme za to zatraceně rádi!

RECENZE: Kristýna Sněgoňová, Legie: Šprti a frajeři

Článek od: Renata Staurovská - 06.07.2021

„Doufám, že už tu víc příšer není. Nechci mít hlídku rozhodnutou nás zabít za sebou, kapitánovy nepřátele před sebou a cestu lodí posetou zrůdami.“ Profesorka se s povzdechem narovnala. „Obávám se… že to zní přesně jako mise ve stylu kapitána Moravce.“ (str.221)

Čtete správně, Kápo i zbytek posádky Kraksny (tedy pardon, Vzdorující) je zpátky.

RECENZE: František Kotleta, Underground

Článek od: Renata Staurovská - 20.11.2020

„Co si budeme vykládat, bylo to zkurvený město. Ale měl jsem ho rád. Bylo jako kulhavej pes s vyrážkou – smrdělo, rozpadalo se, fungovalo jenom občas, ale pořád v sobě mělo něco, proč jsme ho nakonec s ucpaným nosem pohladili. Jasně, pak jste si museli umýt ruce mýdlem, ale pořád šlo o vašeho milovanýho čokla.

Petr Vachten, Praha 2107

LEGIE: NOVÁ SÉRIE NA OBZORU

Článek od: Redakce - 04.10.2020

Nakladatelství Epocha vnadí svoje čtenáře na připravovanou společnou autorskou sérii Legie. Tandem Sněgoňová - Kotleta je určitě příslibem zajímavých budoucích zážitků.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - F. Kotleta