HRAJEME SI: T.I.M.E. Stories

Článek od: Kamba - 24.11.2023

V úvodním díle rubriky jsme se seznámili s příběhovými deskovými hrami jednohubkou Procitnutí, dnes se podívejme na plnohodnotnější titul T.I.M.E Stories z roku 2015.

DESKOVKY: Trosečníci

Článek od: frankie - 11.05.2021

Hra Trosečníci. Kdo by neznal Robinsona Crusoe a alespoň na chvilku se nezasnil nad tím, jak by obstál sám na ostrově. Co když však ztroskotání lodi přežije více lidí, kteří budou nuceni trávit společně čas jako parta trosečníků? Jak by takový život na ostrově mohl vypadat, přibližuje nová hra od Albi Trosečníci.

Vánoční tipy Sardenu

Článek od: Redakce - 19.12.2017

Ačkoliv je to jen těžko uvěřitelné, opět je prosinec, opět budou Vánoce a dá se říct, že rutina vládne všemu kolem nás. Ani my se tedy nemůžeme odchýlit od zavedených standardů. I letos jsme si pro vás připravili vánoční sardenské tipy na (nejen) knižní dárky a místo literárních vyhlídek směrem vpřed se můžete podívat, co zaujalo naše redaktory v průběhu letošního roku. Možná vás na poslední chvíli kousne do zadku ještě nějaká inspirace a uděláte někomu blízkému (nebo sobě) neplánovanou radost.

Deskovky: Ubongo Junior - Grzegorz Rejchtman

Článek od: Petr Simcik - 21.09.2016

Ubongo je logická hra, která je zároveň o rychlosti. Ideální pro kdejakou párty, ale už méně rodinnou oslavu, protože pokud zapojíte děti, nemají při obtížnosti dospělé verze šanci. A přesně proto je tu zvířátkové Ubongo junior.

Deskovky: Carcassone: Zlatá horečka

Článek od: frankie - 21.07.2016

Deskovou hru Carcassone netřeba blíže představovat. Jedná se o stejný fenomén jako Osadníci z Katanu, také s několika nabízenými rozšířeními. V loňském roce však vtrhla na prodejní pulty samostatná novinka Carcassone: Zlatá horečka. Ta původní herní myšlenku, odehrávající se ve středověku, přesunula na Divoký západ.

TG: Tuníme Carcassone

Článek od: Petr Simcik - 18.05.2016

Na tuning Carcassone mě přivedl grafik a táta geek Petr Václavek a protože se mi to hodně zalíbilo, pustili jsme se hned následujícího víkendu do díla.

TG: 6 deskových her roku 2013 podle fantasyobchod.cz (12+)

Článek od: Tata Geek - 18.01.2014

Protože jsme v loňském roce navázali s fantasy obchodem výhodnou spolupráci (on nás upozorní na fajn novinky a my si je za to zahrajeme :) ) napadlo mě, že by bylo fajn, zeptat se, které hry jsou podle nich nejlepšími novinkami uplynulého roku. A je to velice zajímavé uznejte sami. (Už jen proto, že je u nás Fantasyobchod známý tím, že objednává i poměrně raritní a okrajové věci.) Tady jsou

HRA: Prehistorická jízda

Článek od: Petr Simcik - 02.07.2013

Po několika hrách určených hlavně školákům a starším dětem tu mám konečně jednu záležitost, která je úplně pro všechny, snad vyjma batolat. Jedná Prehistoric Game Set od Bonaparte. Značka Prehistoric sdružuje hry a hračky s tématikou dinosaurů. Můžete pod ní najít třeba takzvané archeologické sety, kde pomalu odkrýváte nánosy umělého bahna a objevujete kostru pravěkého ještěra. Jenže, kdo viděl Jurský park (což je pro Geeky a jejich děti skoro povinnost) ví, že čas zkamenělin vypršel a prim hrají opravdoví, živí, nebezpeční ještěři. A přesně pro nás, je tu zmíněný herní set.

TG: DIY deskové hry – Monopoly xkrát jinak

Článek od: Petr Simcik - 07.02.2013

Kdo by neznal Monopoly? Jedná se o hru založenou na vydělávání peněz, nákupu prodeji a tak vůbec. Hru, která se dočkala nemálo repríz a variant a také hru jenž je velice častým terčem kutilů, geeků, fanoušků fantastických světů a podobných individuí.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - deskové hry