RECENZE: Kelsey Oside, Velryby

Článek od: Petra Elen Mand... - 31.03.2023

Dítka rostou a prožívají různá období. Jednou jsou uchváceny vesmírem, podruhé dinosaury a potřetí například oceánem. Pokud vaše ratolest prochází právě „oceánovou fází,“ zbystřete, tato publikace by mohla být to pravé.

RECENZE: Robin Hobb, Dračí domov

Článek od: Eylonwai - 23.09.2020

Že draci ve fantasy patří do starého železa a už nedokážou nabídnout nic nového? Že by se měli tak svěžímu a nápaditému žánru, jako je young adult, vyhýbat obloukem? Pche! Zkuste to říct Robin Hobbové, protože ta vám bez nejmenší námahy dokáže, na jak velkém omylu jste.

Co číst v karanténě: young adult tipy

Článek od: Karolína Poláčková - 11.05.2020

Pokud v čase karantény hledáte ke čtení něco kouzelného, avšak ani příliš dětského, ani příliš „dospěláckého“, spíš tak někde akorát mezi tím, můžete se u nás inspirovat – případně nákupem podpořit svého oblíbeného nakladatele. Vydařené young adult kousky najdete v nabídce nejednoho z nich.

RECENZE: Jay Kristoff, Nikdynoc

Článek od: Karolína Poláčková - 09.10.2019

Její otec byl popraven jako zrádce a zbytek její rodiny uvězněn. Mia Corvere, vyvolená bohyně Noci, se rozhodne vstoupit do kacířské Rudé církve a stát se vražedkyní, aby se mohla pomstít. A nic menšího než smrt nejvýznamnějších představitelů republiky nebude její pomstě stačit.

RECENZE: Miriam Petrosjanová: Dům, ve kterém...(II.) Osm dní Šakala

Článek od: Petra Elen Mand... - 11.09.2019

Pokračování série Dům, ve kterém...  s podtitulem Osm dní Šakala je prostředním dílem trilogie od arménské spisovatelky Miriam Petrosjanové. Druhé díly mívají tu nevýhodu, že se ocitají někde mezi. Stávají se jakýmisi převozníky mezi začátkem a koncem, kteří ne vždy čtenáře nadchnou. Dokázala autorka v Osm dní Šakala nastavit téma, které udrží pozornost a zájem?

RECENZE: Rick Riordan, Zrádný labyrint

Článek od: Karolína Poláčková - 17.04.2019

Apollónova cesta zpět na Olymp pokračuje. Nyní již bývalý bůh slunce se střetne i s posledním členem novodobého triumvirátu, nechvalně proslulým císařem Caligulou, proti kterému i dosavadní Apollónovi protivníci Nero a Commodus působí jen jako zlobivé děti s nebezpečnými hračkami. Co jsou přece hroziví Germáni v porovnání s mluvícím koněm?

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Albatros