LITERATURA: Ediční plán nakladatelství Brokilon na rok 2015

Článek od: Redakce - 04.01.2015

Nakladatelství Brokilon odkrylo svůj ediční plán na rok 2015. Dočkáme návratů známých fantasy cyklů (Kapitán Báthory, Lota), výpravy do řady sci-fi světů a mnohých dalších.

 

Julie Nováková: Prstenec prozření

Anotace: 

„Co může srazit na kolena celou civilizaci? Válka? Vyčerpání zdrojů?“
„Totální prohra. Vědomí, že je konec, dál už to nejde.“

Stalo se snad něco takového pradávné civilizaci Hvězdoměnců, která po sobě zanechala jen síť mezihvězdných zkratek? Je to důvod, proč je tunelů konečné množství a lidstvo nyní naráží na jejich limity? Aby pronikalo dál do vesmíru, musí se naučit vytvářet nové tunely – zatím však plně nerozumí ani principu těch současných. Kdo by si také dokázal představit procesy na mnoharozměrné úrovni? Možná člověk, který už není tak docela člověkem, jak ke svému šoku zjistí kyberneuroložka Celeste Hewittová v nejpodivnějším případu své značně neortodoxní praxe. Mohou být dva znetvoření mutanti, které s vypětím sil udržoval při životě ilegální genový inženýr, jedním z kousků skládačky vedoucí k novým mezihvězdným tunelům? A mohou pomoci informace, které má na despotické Nirváně s nasazením života získat elysijský agent, který nezná ani své vlastní jméno a mívá nebezpečné sny? Další dílek možná spadl do klína trojici vědců, kteří cesty zkoumají – ti se však musejí dát na zběsilý útěk před nepřáteli. A postupně se schyluje k nové válce...

Edice Evropská space opera, Cyklus: Blíženci, Obálka: Jakub Javora, Cena: 258 Kč, Datum vydání: 11.2.

 

 

Vladimír Šlechta: Tajemství Morie

Anotace: 

Od války o Prsten už uběhlo sto dva let. V Grondoru zuří protielfské povstání a trpaslíci si chtějí vzít doly v Morii – třeba i silou. Schyluje se k další zničující válce. Krajem, který dosud netuší o hrozící katastrofě, se proplétá skupinka uprchlíků. Skládají střípky informací, získávají důkazy, mluví se svědky starých událostí. Postupně odhalují děsivé tajemství.

Tajemství Morie.

Edice Brokilon Alternativa, Obálka: Lukáš Tuma, Cena: 328 Kč, Datum vydání: 11.2.

 

Robert Pilch (ed.): Capricorn 70

Anotace:

Povídková sbírka, shrnující to nejlepší z tvorby českých autorů (s jednou slovenskou výjimkou), kteří se věnují žánru space opera. Kontakty s mimozemskými civilizacemi, dobývání neznámých zákoutí vesmíru, objevování nových světů... Nechte se unést fantazií těchto skvělých autorů! Autoři: Petr Heteša, Jan Hlávka, Jan Kotouč, Jaroslav Mostecký, Petra Neomillnerová, Julie Nováková, Pavel Obluk, Jiří W. Procházka, Anton Stiffel, Vladimír Šlechta.

Edice Evropská space opera, Obálka: Jakub Javora, Cena: 298 Kč, Datum vydání: 4.3.

 

Petr Heteša: Stavy nestavy, bytosti nebytosti

Anotace:

V podstatě je to soubor povídek o lidech. O lidech z města i vesnice, z obchodů i kanceláří, z metra i pravidelných meziplanetárních linek. A hlavně o jejich interakcích s anděly i démony (ať už pozemského či mimozemského původu), se stroji, roboty i androidy, s lišejníkem na skále Síria či žhavou lávou vyvěrající ze Země. O jejich interakcích s neurčitými strukturami mimoplanetárních bytostí či softwarovými řetězci infikovanými umělou inteligencí. Předem jsem ze hry vyloučil upíry, vlkodlaky a elfy, jelikož na ně nevěřím. Soubor povídek o životě založeném na čtyřech aminokyselinách shlukujících se do struktury DNA a produkujících bílkoviny v kontaktu s životem založeným na úplně jiné bázi, ať už jde o iontové vlnění, pekelnou plazmu či vesmírnou entitu. Všechny ty příběhy se staly. A jestli se nestaly, tak se určitě stanou. A v tom nejhorším případě se právě teď dějí.

Sbírka povídek.

Obálka: Lukáš Tuma, Cena: 328 Kč, Datum vydání: 4.3.

Petra Slováková: Démon z East Endu

Anotace:

Velká Británie je vržena do víru průmyslové revoluce. Ulicemi se pohybují rozličné párou poháněné stroje šílených vědců, ale také věci mnohem temnější – nadpřirozené bytosti. A právě s nimi bojují sourozenci Kelbyovi – vyšetřovatelé ve službách královny Viktorie. Po zdárném dokončení jednoho případu se před nimi otevírá nový – ještě složitější. Ve čtvrtích viktoriánského velkoměsta jsou totiž pověřeni vyšetřováním podivných úmrtí, která na první pohled nemají motiv ani spojitost. Hrdinové se potýkají jak s dvorskými intrikami, zákeřnými vynálezy a nadpřirozenými jevy, tak s vlastními problémy a minulostí. V temných uličkách odhalují tajná spiknutí i hranice svých možností...

První díl cyklu samostatných románů.

Edice Brokilon Alternativa, Cyklus: Ve službách královny, Obálka: Giorgio Grecu, Cena: 348 Kč, Datum vydání: 25. 3.

Andy Knocker: Conan – Acheronská dýka

Anotace se připravuje

Cena: 238 Kč, Datum vydání: 25. 3.

Aleš Pitzmos: Světlo pulsaru

Anotace:

V roce 2217 skončily Koloniální války, největší a nejničivější konflikt, který kdy lidstvo poznalo. Obě znepřátelené strany, jak pozemské megakorporace, zastoupené Vesmírnou asociací, tak Extrasolární společenství, sdružující svobodně smýšlející lidské kolonie, utrpěly velké ztráty a uzavření mírové smlouvy bylo poslední možností, jak se vyhnout vzájemnému zničení. Ani o deset let později staré vášně nevychládají a dávné křivdy jsou stále živé… V této nejisté době se Desmond Sommers vydává se svou osmiletou dcerou na stanici Lighthouse, nacházející se v planetárním systému pulsaru PSR 1257+12, aby na ní převzal velení a začal nový život bez rizika a napětí, které tak často zažíval coby velitel záchranného týmu. Ihned po příletu jej však začínají sužovat zvláštní vize, na stanici dojde k sabotáži a navíc se dozvídá nečekané věci o své manželce, která zemřela při nehodě reaktoru na neptunské stanici Stormcloud a s jejíž smrtí se dosud nevyrovnal.  Když na stanici zaútočí lodě Extrasolárního společenství, spustí se řetězec událostí, který Desmonda dovede nejenom na Eridanus, první loď schopnou cestovat hyperprostorovými koridory, ale dostane se i na stopu utajovaného a nebezpečného konsorcia OROS. A zjišťuje, že má s událostmi, které se dějí, společného víc, než by si kdy přál...

Edice Evropská space opera, Obálka: David Hess, Cena: 278 Kč, Datum vydání: 15.4.

Juraj Červenák: Železný půlměsíc

Anotace se připravuje

Cyklus: Dobrodružství Kapitána Báthoryho, Obálka: Michal Ivan, Cena: 398 Kč, Datum vydání: 15.4.

Rachel Caine: Pán hrůzovlády

Anotace:

V univerzitním městě Morganville v Texasu žili upíři a lidé v relativní harmonii bez krveprolití... až do příjezdu Bishopa, vyššího upíra, jenž vyhrožuje rozbitím křehkého příměří a jehož vinou opět získá pojem upír svůj hrůzný význam. Bishop však není jedinou hrozbou... Divoká tmavá oblaka slibují bouři ničivých rozměrů. A zatímco se studentka Claire Danversová a její kamarádi připravují bránit Morganville proti přirozeným i nepřirozeným elementům, stane se, co nikdo nečekal: morganvillští upíři se začnou jeden po druhém ztrácet. A Claire musí přijít na to proč. Odpověď ji však může zahnat do spárů Bishopa... nebo smrti

Cyklus: Upíři z Morganville,  Obálka: Lukáš Tuma, Cena: 238 Kč, Datum vydání: 6.5. 

Julie Nováková (ed.) : Terra Nullius

Anotace:

Antologie českých sci-fi povídek žánru "biologické science fiction", které se věnují tématu transhumanismu ve všech jeho myslitelných podobách. Inteligentní, přemýšlivá, ale přesto velmi čtivá díla těch nejlepších.

Autoři: Martin Gilar, Tomáš Petrásek, Karolína Francová, Alexandr Kazda, Julie Nováková, Petra Pecharová, Lucie Lukačovičová, Hanuš Seiner.

Edice Brokilon Alternativa, Obálka: Lukáš Javora, Cena: 348 Kč, Datum vydání: 6.5.

Jadga Rydzewska: Válečníci

Anotace:

Ve vzdálené budoucnosti už lidstvo ovládlo celou galaxii a snaží se dostat ještě dál. Pozemská civilizace je expanzivní, avšak zdegenerovaná. Vládu vykonávají neurikomy, které se vyvinuly z počítačů nté generace - abiotiční občané, obdaření nadvědomím a disponující nepřirozenými silami. Společnost se dělí na lidi, podlidi a mocné nadlidi. A z dálky pozorují Pozemšťany prastaré, cizí vesmírné civilizace.

Na tomto pozadí se odehrává příběh Daga a Orie, uprchlíků ze zločinecké triády. Ač vychováni v duchu bezpodmínečné poslušnosti, přesto si dokázali uchovat nezávislost. Tváří v tvář nebezpečí se rozhodnou připojit se k několika špionům, plnícím tajemný úkol v zakázané, uzavřené planetární soustavě. Postupně mezi zástupci tak rozdílných prostředí vzniká silné pouto, zpečetěné společným osudem a riskatním úkolem. Ale musí se toho stát ještě hodně, než se Dag a Orie dozvědí, kým jsou jejich noví spojenci doopravdy.

Cyklus: Atalaya, Edice Evropská space opera, Obálka: Adam Pižurný, Cena: 278 Kč, Datum vydání: 27.5.

Vladimír Šlechta: Rok havrana

Anotace se připravuje

Obálka: Michal Ivan, Cena: 268 Kč, Datum vydání: 27.5.

Julie Nováková: Elysium

Anotace se připravuje

Cyklus: Blíženci, Edice Evropská space opera, Obálka: Jakub Javora, Cena: 278 Kč, Datum vydání: 17.6.

Vladimír Šlechta: Lovci přízraků

Detektivní román z Oggerdova světa

Cyklus: Oggerd, Obálka: Michal Ivan Cena: 258 Kč, Datum vydání: 17. 6.

Petr Heteša: Tekuté krystaly

Anotace:

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky a stiskl jsem spoušť. Mé doživotí trvalo jen do chvíle, než jsem se jakýmsi omylem svezl s drogovou královnou ven. A pak to teprve začalo být smrtelné. Šli po mně z NSA. A nechtěli mě mít zpátky ve vězení, ale v márnici. Možná by mě dostali během dvou dní, kdybych ovšem předtím nebyl jedním z nich. A navíc s procesorem v hlavě. Miliony operací za vteřinu, takže to měli trochu složité, chlapci. A pak už nešlo jen o mé přežití, ale o to, kdo a jak mě dostal do těch sraček. Své šance jsem odhadoval tak padesát na padesát. Než mi ta krásná černovlasá míšenka přiložila svého služebního glocka k hlavě. Ale ani pak nebyly úplně nulové. Přece jenom to byla ženská. A na ty jsem si věřil.

Formát: Ebook, Cena: 159 Kč, Datum vydání: 17.6.

Julie Nováková: Hvězdoměnci

Anotace se připravuje

Cyklus: Blíženci, Edice Evropská space opera, Cena: 278 Kč, Datum vydání: 26.8.

Jan Kotouč: Nad českými zeměmi slunce nezapadá

Anotace se připravuje

Edice Brokilon Alternativa, Cena: 328 Kč, Datum vydání: 26.8.

Bill Baldwin: Nový příliv

Nové dobrodružství neohroženého navigátora Wilfa Brima.

Anotace se připravuje

Cena: 328 Kč, Datum vydání: 16.9.

Glen Cook: Děj se vůle Noci

 

Anotace:

Největší tajemství Pipera Hechta spočívá v tom, že umí zabíjet bohy. Není zase tak velké tajemství, že kromě toho umí vítězit ve válkách. Piper Hecht je díky onomu tajemství nebezpečný, ale kvůli svým schopnostem a pověsti se v nebezpečí ocitne také on sám – hrozí mu smrt ze strany jeho nepřátel, kteří se buď obávají toho, čeho by mohl být schopen, nebo se mu chtějí pomstít za to, co už dokázal; a hrozí mu i smrt z rukou vlastních spojenců, kteří chtějí jeho vojenské schopnosti využít ke svým vlastním cílům.  Piperova sestra Heris a jeho předek Cloven Februaren, Devátý Neznámý, chtějí Hechta zapojit do vlastního boje proti návratu temného boha Kharoulka Chodce. A pološílená císařovna Katrin chce, aby vedl armády Říše Grálu na východ na křížovou výpravu proti Pramánům, dávným souvěrcům. A mezitím se svět všude kolem nich mění. Zimy jsou každým rokem delší a mrazivější a moře čím dál mělčí. Kraje na severu a vrcholky pohoří pokrývá vrstva sněhu a ledu. Síla Studní Moci na celém světě slábne. A stará zla, Zástupci Noci z časů před časem, se začínají vkrádat zpět na svět. Genialita vypravěčského umu Glena Cooka spočívá stejně jako kdykoli dříve v doteku lidství – ve vojácích, kteří se chovají jako skuteční vojáci, v mužích a ženách, kteří žijí, smějí se, milují a mají skutečné naděje a skutečné obavy a spojuje je odhodlání čelit přicházející Noci.

Cyklus: Zástupci Noci, Obálka: Raymond Swanland, Cena: 398 Kč, Datum vydání: 16.9.

 

Jaga Rydzewska: Hvězdný oceán

Anotace se připravuje

Edice Evropská space opera, Cyklus: Atalaya, Obálka: Adam Pižurný, Cena: 298 Kč, Cena: 7.10.

Vladimír Šlechta: Ploty z kostí

Nové vydání

Anotace se připravuje

Cyklus Gordonova země, Obálka: Michal Ivan, Cena: 298 Kč, Datum vydání: 7.10.

 

Rachel Caine: Carpe Corpus

Anotace se připravuje

Cyklus: Upíři z Morganville, Obálka: Lukáš Tuma, Cena: 238 Kč, Datum vydání: 7.10.

 

Jan Hlávka & Jana Vybíralová: Pomníky zimy

 

Anotace se připravuje

 

Edice Evropská space opera, Cyklus Algor, Cena: 328 Kč, Datum vydání: 27.10.

 

Petra Neomillnerová: Noční lov

 

Anotace se připravuje

 

Cyklus: Zaklínačka Lota, Obálka: Lubomír Kupčík, Cena: 258 Kč, Datum vydání: 27.10.

 

Juraj Červenák: Duchové Devínu

 

Anotace se připravuje

 

Cyklus: Černý Rogan, Obálka: Michal Ivan, Počet stran: 300, Datum vydání: 18.11.

 

Vladimír Šlechta: Kukaččí mláďata

 

Anotace se připravuje

Cyklus: Krvavé pohraničí, Obálka: Michal Ivan, Cena: 268 Kč, Datum vydání: 18.11.

 

Petra Slováková: Čarodějnice z Lavender Hill

Cyklus: Ve službách královny, Edice Brokilon Alternativa, Cena: 348 Kč, Datum vydání: 9.12.

 

Petr Heteša: Morphin Red

Úplněk zde hraje velkou roli, ale tato kniha není o žádných vlkodlacích, přestože výsledky jejich úplňkové aktivity jsou téměř shodné. Čtyři teenageři semletí ilegálním biotechnologickým výzkumem jsou uklizeni do Detenčního ústavu pro mladistvé, což není zrovna ideální místo pro život, je ale docela vhodné pro pokračování nelegálního vědeckého projektu. Baltimore vzkvétá do technologické krásy, jeho obyvatelé do biotechnologické, a uvnitř městského organismu zatím dřímá bioware v nulitní konfiguraci. Dvacet let. Stačila jedna zdánlivě nevinná zmínka na blogu a z nulitní konfigurace se stává aktivní. Strůjci tehdejšího výzkumu si mysleli, že všechny stopy dokonale zametli. Stopy možná, ale své dílo ne. Vývoj událostí potom nabere takových obrátek, že si brzy uvědomí, že lavina, která byla spuštěna, se těžko zastaví před dveřmi jejich luxusních kanceláří. Na to je výsledek jejich nelegálního experimentu příliš inteligentní. Zbývá jim jediné: udělat vše pro to (bez ohledu na bankovní konta a počty mrtvých), aby nebylo naplněno přísloví: Kdo s čím zachází, tím taky schází.

Obálka: Lukáš Tuma, Předpokládaná cena: 328 Kč, Datum vydání: 9.12.

 

 

Na co se těšíte? Neváhejte a pochlubte se nám v diskuzi. 

Pro další informace sledujte web Brokilonu anebo Facebook

 

 

 

 

 

Komentáře

Tak tady si vybere opravdu každý. Já rozhodně chňapnu po Železném půlměsíci a Roku havrana. Možná zkusím také Prstenec prozření a Nad českými zeměmi.... 

Pozn.: Jistě, že je výše a v anotaci Grondor, aby nebyly potíže s autorskými právy a Abercrombiho vydává Polaris, který však žádného nového v edičním plánu na rok 2015 prozatím nemá. 

Space opery mě moc neberou, takže asi sáhnu komple tpo zbytku :)

Nejvíc se těším na Pomínky zimy, Hetešu (jakéhokoliv!), Šlechtu a Neomillnerovou.. A Červenák taky určitě nezklame.

Přidat komentář