RECENZE: Jan Kotouč, Spojenci českých zemí

Článek od: frankie - 04.09.2020

Román Spojenci českých zemí uzavírá Kotoučovu sérii České země – a je to finále, jak se patří: přes 500 stránek jej činí nejdelším dílem z trilogie. Ta je doplněna ještě o sólo knihu V tajné službě Koruny české a povídku Po Velké bouři, která vyšla v antologii Ve stínu apokalypsy. V ní se čtenář může na rozdíl od trilogie ponořit do počátku, kdy se alternativní historie počíná odklánět od té reálné.

RECENZE: Vendula Brunhoferová, Hladový národ

Článek od: ena - 28.04.2020

Je všeobecne známe, že najvyšší Hitlerovi pohlavári túžili v prospech Reichu využiť  paranormálne javy, schopnosti a okultizmus. V našom svete s touto snahou nepochodili. Ale čo by sa stalo, keby sa im napríklad podarilo nadviazať spojenie s inou dimenziou? Ako by potom prebiehala II. svetová? Nemusíme špekulovať. My to vieme a máme to aj čierne na bielom papieri. Prípadne v čítačke...

RECENZE: Jan Kotouč, Ofenziva českých zemí

Článek od: frankie - 16.03.2020

Román Ofenziva českých zemí přímo navazuje na události prvního dílu Nad českými zeměmi slunce nezapadá. Mezi oběma díly uběhlo v ději sotva několik týdnů. Mezi vydáním obou dílů celý rok. V současné dobe je k dispozici už třetí díl této alternativní historie, ale my se tady a teď podíváme pod křídla Ofenzivy.

RECENZE: Keith R. A. DeCandido, Nová generace 3 - Q - Otázky a odpovědi

Článek od: Petr Simcik - 28.03.2019

Udělal jsem chybu. Velkou chybu, že jsem přeskočil knihu Q otázky a odpovědi a rovnou jsem pokračoval v lovu na borgy, který se táhne přes dalších 6 startrekových knih. Q otázky a odpovědi totiž navazuje na Odpor a odehrává se zdánlivě mimo čas a prostor hlavní příběhové linie - prostě v době, kdy se nic důležitého neděje.

RECENZE: Star Trek - Před zneuctěním

Článek od: Petr Simcik - 18.02.2019

A je to tu znovu, zase sen o borzích, jenže tentokrát ho nemá Picard, ale Sedmá z devíti, terciální doplněk unimatice nula-jedna. V Před zneuctěním máme další možnost vidět, respektive číst o spolupráci mezi postavami několika sérií. Takže: Čtěte dlouho a blaze.

RECENZE: Jan Hlávka, Jana Vybíralová , Tenký led

Článek od: Petr Simcik - 19.11.2018

Žádná kniha není úplně pro všechny, ale Algor by mohl slavit úspěch tam, kde slaví nynější mainstream ve sci-fi a fantasy. Mohl by zaujmout Trekkies, fanoušky Star Wars i Hry o trůny, dokonce i fanoušky thrillerů, kteří kolem sci-fi chodí jen po špičkách, nebo jen prostě fandy dobré sci-fi, a každý si tam najde něco svého, co mu bude povědomé a co ho zaháčkuje.

RECENZE: Vladimír Šlechta, Zima v Thonnierice

Článek od: Hanina - 02.08.2018

Thornel se vrací do Thonniericy s pověřením Sylvie Viktoriny la Baro vytvořit špionážní síť, jakou měl ve městě chvalně (i nechvalně) proslulý dobrodruh Thompson. Na promrzlou zem se snáší první sníh, zásob je málo, město vyčerpal konflikt s církví, král je ještě ucho a jeho mocenská situace nejistá. To nevypadá na klidnou zimu…    

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Brokilon