RECENZE: Jan Kotouč, Hranice impéria

Článek od: Petr Simcik - 22.10.2021

Dobré military sci-fi není nikdy dost, ale upřímně – není jí ani úplný nedostatek, takže člověk nemusí vzít za vděk čímkoli co smrdí po vesmíru a vojácích. Kotoučova série, i když je mírně generická, by ale určitě neměla vaší pozornosti uniknout.

NEDĚLNÍK: Jan Kotouč, O umění, řemesle a dalších neexistujících věcech

Článek od: Redakce - 15.08.2021

Máloco škodí začínajícím autorům tak jako řeči o umění, které jsou dávány do kontrastu s tím, co se nazývá řemeslo. Že jako jsou nějaké dvě oddělené skupiny, na jedné straně jsou ti umělci, co píšou tu velkou literaturu a na straně druhé jsou ti řemeslníci a zaprodanci, co píšou tu komerční zábavu pro lůzu.

RECENZE: Jan Kotouč, Spojenci českých zemí

Článek od: frankie - 04.09.2020

Román Spojenci českých zemí uzavírá Kotoučovu sérii České země – a je to finále, jak se patří: přes 500 stránek jej činí nejdelším dílem z trilogie. Ta je doplněna ještě o sólo knihu V tajné službě Koruny české a povídku Po Velké bouři, která vyšla v antologii Ve stínu apokalypsy. V ní se čtenář může na rozdíl od trilogie ponořit do počátku, kdy se alternativní historie počíná odklánět od té reálné.

RECENZE: Jan Kotouč, Ofenziva českých zemí

Článek od: frankie - 16.03.2020

Román Ofenziva českých zemí přímo navazuje na události prvního dílu Nad českými zeměmi slunce nezapadá. Mezi oběma díly uběhlo v ději sotva několik týdnů. Mezi vydáním obou dílů celý rok. V současné dobe je k dispozici už třetí díl této alternativní historie, ale my se tady a teď podíváme pod křídla Ofenzivy.

S Janem Kotoučem o alternativní historii aneb „Studium materiálů je užitečné do doby, dokud se z něj nestane výmluva, proč nepsat příběh.“

Článek od: Jana Poláčková - 04.04.2016

Jana Kotouče, autora série Sektor Hirano, není třeba čtenářům Sardenu dlouze představovat. V rybníčku autorů fantastiky si získal oblibu svými válečnými romány z daleké budoucnosti. Ve své poslední knize však namísto do vzdáleného vesmíru a kosmických bitev zabloudil do světa, kde Nad českými zeměmi slunce nezapadá. 

Letem (fantastickým) světem 05

Článek od: Matyáš Pařátek - 22.11.2015

Vyšla nová kniha Vilmy Kadlečkové. Víme, kdo nejspíš bude záporákem v Temné věži a přihodíme trailer k pokračování Sněhurky a lovce. To je jen hrst událostí, které se tento týden udály ve světě fantastiky. 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - J. Kotouč