RECENZE: Petra Slováková: Vzpomínky na zítřek

Článek od: ena - 01.05.2023

Na pokračovanie románov Střípky času a Pán čarodějů sme si museli chvíľku počkať. No oplatilo sa. Príbeh Jany, ktorá dokáže ovládať čas, sa zamotal a zdramatizoval oveľa viac, ako by sme si na začiatku pomysleli. Kým v prvej knihe bola Jana len naivným dievčaťom, ktoré vychovávala skôr ulica ako večne opitá matka, v druhej spoznala lásku a zistila, že môže byť milovaná a dôležitá. Už nemá dôvod iba prežívať, chce žiť. V románe Spomínky na zítřek je z nej žena, ktorá dokáže mnoho obetovať a bojovať so životom aj s ľuďmi o svoje šťastie a vyrovnávať sa s ranami, ktoré utŕžila...

RECENZE: Petra Slováková, Pán čarodějů

Článek od: ena - 17.12.2020

Ostrava je obyčajné mesto. Má krásne štvrte aj miesta, kam ak nemusíte, radšej nejdete. No je to aj metropola zložená z dvoch svetov. Z nášho a toho, ktorý patrí čarodejníkom, magicky obdareným ľuďom a bytostiam, o ktorých si tvrdohlavo myslíme, že neexistujú. Čo sa stane, ak je zabitý jeden z najhorších a najmocnejších čarodejníkov? Prinesie to pokoj a pohodu alebo sa rozpúta vojna? Isté je iba to, že trón je voľný a zasadnúť naň by chceli mnohí...

RECENZE: Františka Vrbenská - Zuzana Hloušková (eds.), Žena s drakem

Článek od: Monika Hrňová - 22.01.2018

O tom, že se v každé ženě skrývá dračice, není pochyb. Divoká, nespoutaná, živelná, schopná darovat první jiskry života, ale i zažehnout plamen, který spálí vše, co jí přijde do cesty. A když se tento dračí potenciál přetaví do podoby třinácti povídek, jejichž hrdinky (a sem tam i hrdinové) se nedají jen tak spoutat obecným očekáváním a tradicemi, je dobré mít při čtení po ruce džbán vody pro případ, že by došlo k náhodnému samovznícení.

LITERATURA: Vánoční tipy

Článek od: Redakce - 11.12.2015

Vánoce už se zase pomalu blíží. A s nimi otázka, co darovat svým blízkým pod stromeček. Možná (ne, my doufáme), že je mezi vámi dost lidí, kteří chtějí udělat i letos radost dobrou knížkou či komiksem. Ale možná, že jsou mezi vámi tací, kteří netuší, co z té velké produkce 2015 vybrat. Nemusíte zoufat. Dali jsme hlavy dohromady a vybrali jsme pro vás několik literárních tipů.

RECENZE: Petra Slováková, Démon z East Endu

Článek od: Petr Čapek - 28.04.2015

Ačkoliv u nás není zatím steampunk tolik rozšířený jako v zahraničí a titulů s touto tématikou nevychází právě mnoho, milovníci parních strojů a viktoriánské Anglie ocení každý kousek, který zde vyjde. Nyní se po bok Marka Hoddera, Cherie Priest, či Kima Newmana a Nicka Harkawaye, zařazuje i domácí Petra Slováková se svým debutovým románem Démon z East Endu.

Petra Slováková, Ta pravá

Článek od: Redakce - 21.06.2014

Vážení čtenáři, před začátkem prázdnin vám přinášíme další povídku. Tentokrát sci-fi z pera Petry Slovákové. Jako vždy přejeme příjemnou zábavu.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - P. Slováková