RECENZE: Djatlovova expedice: nová odhalení

Článek od: Petra Elen Mand... - 20.05.2022

Začátkem roku 1959 se vydala skupina vysokoškoláků na výlet do okolí hory Otorten v pohoří Ural. Když se nevraceli, nechali po nich příbuzní vyhlásit pátrání. To trvalo tři měsíce a skončilo v květnu, kdy byla konečně nalezena všechna těla a důkazy, ze kterých vycházejí badatelé dodnes. Co se účastníkům této výpravy stalo?

PR+UKÁZKA: Václav Šorel, Vzpoura mozků

Článek od: Anonym - 29.05.2013

V sedmdesátých letech 20. století se v hlavě Václava Šorela začal rodit příběh o vesmírném hvězdoletu Prométheus a jeho odvážné posádce, která pomůže osvobodit Zemi od nadvlády robotů. Ve spolupráci s ilustrátorem Františkem Kobíkem pak vytvořil komiks Vzpoura mozků, jenž se stal doslova kultem. Po více než čtyřiceti letech se Václav Šorel rozhodl příběh rozšířit o drobné niance a rozvinout ho do podoby románu.

RECENZE: Robert Pavelka a Josef Ládek, Encyklopedie komiksu v Československu 1945-1989 2

Článek od: Petr Simcik - 22.08.2012

Nová, tentokráte modrá Encyklopedie komiksu, začíná opravdu těžkou vahou, jak jinak než Modrou pětkou. Tyto vodácké Rychlé šípy (může být zavádějící neb členkami party jsou i děvčata) jsou ale posledním (českým) komiksem, který většina později narozených odchovanců komety a ábíčka bude znát.

RECENZE: Tereza Janišová, Erilian - kouzla na obzoru

Článek od: Anonym - 03.05.2012

Největší síla ve vesmíru není gravitace, ale setrvačnost, to vím už dávno. Před rokem a něco jsem se nechal přemluvit, abych napsal recenzi na knihu Terezy Janišové Erilian - Město čarodějů; tudíž když se teď objevil druhý díl, celkem zákonitě mne dostihlo, abych se o něj postaral rovněž... A tady to máte.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - XYZ