SERIÁL: Sandman 2022

Článek od: Redakce - 12.08.2022

Uplynul týden od chvíle, kdy Netflix vypustil celou první řadu seriálové adaptace komiksu Sandman. A protože uhrančivé dílo Neila Gaimana patří pro mnohé z redakce mezi stěžejní záležitosti, zkusili jsme dát pohledy dohromady. Pohybují se od zklamání, přes střízlivé přijetí, nadšení a dokonce i supernadšení.

Literární vyhlídky: srpen-září

Článek od: Martin Stručovský - 18.08.2017

Přichází další Literární vyhlídky,  v nichž lze zjistit následující: okurková sezóna je za námi. Novinky od Heteši a Šlechty už jsou sice venku, ale chystá se toho mnohem víc. Dorazí Batman, další komiks od Chucka Palahniuka, ale taky třetí Časodějové a dvě ambiciózní historické fantasy - Přemyslova krev a Hořící kůň. 

KOMIKS: Neil Gaiman - J. H. Williams III - Dave Stewart, Sandman: Předehra

Článek od: Martin Stručovský - 05.10.2016

Neil Gaiman. Má snad cenu tohoto literárního mága z Velké Británie představovat? Stačí jmenovat skvosty jako Nikdykde nebo Američtí bohové, a hned jsme doma. Jenže Gaiman se nikdy nedržel striktně jednoho druhu umění, a stejně jako románům, se věnuje i komiksům. Právě na poli komiksů si získal svoje renomé geniálního scénáristy. A ne náhodou to bylo právě díky Sandmanovi.

FILM: Orfeova pieseň

Článek od: Martin Stručovský - 16.03.2014

Neil Gaiman patří mezi nejpopulárnější autory fantasy na světě a jeho komiksová série Sandman se dodnes těší statusu kultovního díla. Jen do filmu se Pánovi snů pořád nějak nedařilo dostat. Až donedávna.

KOMIKS: Komiksove volby nakladatelství CREW

Článek od: Anonym - 07.11.2013

I komiksoví fanoušci jsou zodpovědní voliči, kteří to s osudem našeho státu myslí dobře, nakladatelství CREW uspořádalo takové malé komiksové volby - ovšem s poněkud jinými kandidáty, než jsou na soupiskách oficiálních politických stran.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Sandman