RECENZE: Steven Erikson, Dům mrtvých

Článek od: Renata Staurovská - 23.08.2023

Máme pro vás další díl série Malazské knihy padlých. Druhá kniha s názvem Dům mrtvých vás kromě již známého kontinentu Genabakis vezme i do Sedmiměstí, které se už několik desetiletí brání neúprosné okupaci Malazské říše. A přišel čas, aby v boji s císařovnou Laseen vytáhlo své nejsilnější zbraně.

RECENZE: Steven Erikson, Měsíční zahrady

Článek od: Renata Staurovská - 20.02.2023

V loňském roce zaplesalo radostí nejedno srdce fanoušků epické fantasy literatury. Po přesně 20 letech se totiž konečně dočkali nového vydání prvního dílu prakticky už nesehnatelné ságy. Řeč je samozřejmě o Malazské Knize padlých, jedné z nejpropracovanějších a nejkomplexnějších fantasy knižních sérií vůbec. Na Legii jí náleží čestné osmé místo a v hodnocení tak předbíhá například i Píseň ledu a ohně nebo Zeměplochu.

ČTEME SI

Článek od: Renata Staurovská - 24.09.2020

Kde jsou ty doby, kdy léto znamenalo prázdniny! Slunce, koupání, žádný budík, návštěvy u babiček a poobědové šlofíčky. O tom si my, pracující, můžeme už většinou nechat jen zdát.

RECENZE: Jonathan Strahan a Lou Anders, Meče a temná magie

Článek od: Matej Vojtko - 26.05.2011

Určite ste to už zažili. Práve ste sa prelúskali vynikajúcou knižnou ságou, v duši vám ešte rezonujú pocity, ktoré ste pri čítaní toho veľdiela o tisícoch stránok prežívali… a odrazu netušíte, čo teraz robiť. Viete, že chcete čítať ďalej. Lenže akú knihu? Akého autora? Odpoveďou na vaše tápanie by mohla byť antológia fantastiky pod názvom „Meče a temná magie“...

RECENZE: Jonathan Strahan & Lou Anders, Meče a temná magie (antologie)

Článek od: Michal Pavlič - 02.05.2011

Laser-books usilovne mapuje rôznorodý žáner fantastiky, a tak po antológiách venovaných science fiction sa dočkali aj fanúšikovia fantasy. Konkrétne subžánru, ktorého základy položil Robert Ervin Howard, Fritz Leiber a Michael Moorcock, ako mi vysvetlila dvojica skúsených editorov v tradičnom informáciami nasýtenom úvode tematických antológií Laseru. Všetky z nich boli nominované na ocenenie Akadémiou SFFH, New Space Opera a Zrcadlovky sa stali aj víťazom vo svojej kategórii. Dalo by sa očakávať, že ďalšie dielo editora Jonathana Strahana (v spolupráci s Louom Andersom) pôjde rovnakou cestou.

SLOUPEK: Knihy, které mě ovlivnily (Majkl)

Článek od: Michal Pavlič - 12.04.2011

Starneme a meníme sa. Dospievame. Nielen do osemnástich rokov, ale hlavne v období po nich. Preč sú tie roky, kedy sme len bezmyšlienkovito žili, ochutnávali život plnými dúškami a vnímali všetky jeho viditeľné farby prostredníctvom hrania sa s Legom či drevenými kockami. Začíname premýšľať, rozdumovať, filozofovať a bilancovať  o svete, viere, láske, vojne, systéme, v akom žijeme...

RECENZE: Steven Erikson, Dust of Dreams

Článek od: Dalmatin - 10.06.2010

Vítejte zpět v království Lether, které právě zažívá období relativního klidu za vlády nového krále Tehola a jeho manželky Janath. Vláda šíleného císaře Rhulada Sengara byla dramaticky ukončena v sedmém svazku příběhů z Malazské knihy padlých (Reaper’s Gale, česky jako Vichr smrti, Talpress 2009) a budoucnost se zdá být růžová.

Přihlásit se k odběru RSS - S. Erikson