KOMIKS: Alan Moore, Rick Veitch, Alfredo Alcala – Bažináč: V prach se obrátíš

Článek od: David P. Stefanovič - 29.04.2013

Nebudu vám lhát, když jsem se dozvěděl, že se Bažináč v pátém svazku vydá do Gothamu, zmocnily se mě pochybnosti. Už čtvrtý díl přinesl odklon od geniálního psychologického hororu a další prohlubování spojení se superhrdinským univerzem nemohlo sérii rozhodně pomoct. Jak naivní byla má malověrnost!

KOMIKS: Before Watchmen: Minutemen - Ako to vlastne bolo...

Článek od: Marek Keram Barányi - 19.06.2012

Vo februári oznámilo DC Comics, že vydá sedem minisérií, ktoré budú mať spoločný názov Before Watchmen a budú zamerané na Rorschacha, Dr. Manhattana, Comediana, Silk Spectre, Nite Owla, Ozymandiasa a tým Minutemen. Autormi budú scenáristické a kresličské hviezdy, J. Michael Straczynski, Brian Azzarello, Darwyn Cooke, Len Wein, Lee Bermejo, J. G. Jones, Adam Hughes, Andy Kubert, Joe Kubert a Amanda Conner. Teraz tu máme prvý diel šesťdielnej minisérie Minutemen a môžeme sa presvedčiť, či to vlastne za tú námahu stálo.

RECENZE: A. Moore a K. O‘Neill, Liga výjimečných 1 a 2

Článek od: Martin Stručovský - 11.07.2011

Ano, komiks je taky béčko. Respektive hold pulpové literatuře. Ale je tak dělaný záměrně a s láskou. Myslím, že všichni čtenáři, kteří s radostí hltali 20 000 mil pod mořem, Doly krále Šalamouna a další knihy, odkud hrdinové pocházejí, si s radostí přečtou i tyto komiksy. Protože opravdu stojí za to a ožívá v nich doba nefalšovaného dobrodružství, podtrhována  brilantní kresbou Kevina O´ Neilla.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - A. Moore