RECENZE: O krok před peklem, antologie

Článek od: Monika Slíva - 07.05.2018

Kladivo na čaroděje má svůj unikátní vesmír a Felixova parta je projekcí jeho kolektivního vědomí.
A co je kolektivní vědomí?
Ano, správně! Propojení myslí, které neustále vstřebává další mozky. Asimiluje. Stejně jako Borgové. Vcucne nového autora, vtiskne mu matrici kladivářského univerza hluboko do paměťových buněk a natrvalo vytvoří nová neuronová spojení s Felixem, Vincencem, Walterem i Klaudií.

RECENZE: Ondřej Jireš (ed.), Legendy české fantasy II

Článek od: Monika Slíva - 11.02.2016

Legendy?

Pět autorů uvedených na obálce knihy jistě spojuje náklonnost k vymyšleným světům, kam skutečná lidská noha nikdy nevkročila. A přesto při čtení všech novel budete mít nejspíš pocit, že kterýkoli z těch světů můžete hned zítra navštívit. Najde se ještě něco dalšího, co těchto pět rozdílně píšících autorů spojuje? A co jim dává právo nárokovat si označení Legendy?

POZVÁNKA: CONiáš pod parou: plnou parou vpřed!

Článek od: Redakce - 05.09.2015

Prý: „udělej reklamu!“. Prý „napiš skvělej článek, kterej přitáhne co nejvíc lidí“. A tak jsem seděl a přemýšlel, jak letošní ročník CONiáše vychválit, až jsem přišel na jednu velmi jednoduchou věc. Prostě řeknu pravdu a ono to bude bohatě stačit!

RECENZE: Ondřej Jireš (ed.), Klenoty české fantasy

Článek od: Jana Poláčková - 30.06.2015

Doba plyne a jak mladá generace čtenářů young adult odrůstá svým prvním písmenkovým střevíčkům, plynule přechází na tlustospisy G. R. R. Martina a dalších zvučných jmen zejména z oblasti anglicky psané fantasy. Čeští autoři se v jejich očích těší pověsti ušmudlaných Popolušek odsouzených k věčnému přebírání luštěnin a konverzaci s opeřenci pochybné pověsti. Teď však přichází kmotřička víla, otvírá šperkovnici… a namísto tří oříšků se ukazují Klenoty české fantasy.

 

REPORTÁŽ: Fantastická literární degustace

Článek od: Redakce - 30.04.2015

O některých akcích se vyplatí informovat i s odstupem, protože někdy si zajímavé projekty razí cestu na pole slávy jen s obtížemi a ne vlastní vinou zapadnou do bahna přemíry informací o všem možném. Ve středu 15.4. se v Praze v klubu Carpe Diem konala Fantastická literární degustace. Setkání českých autorů fantastiky Míly Lince, Martina D. Antonína a Vilmy Kadlečkové s jejich čtenáři pěkně naživo zprostředkoval spisovatel Dan Tučka ve spolupráci s nakladatelstvím Straky na vrbě.

ROZHOVOR s Martinem D. Antonínem

Článek od: Monika Slíva - 27.04.2015

Osmé Kladivo na čaroděje udeřilo a my završujeme rozhovorný hatrick. A pokud nám to autoři dovolí, budeme v tom pokračovat i v budoucnu. Vyzpovídali jsme pro vás již třetího autora zmiňované knižní fantasy série a opět nejen v souvislosti s aktuálně vydaným dílem, tj. Pekelnou šlehou, ale poptali jsme se i na další věci.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - M. D. Antonín