FILM: Filmy roku 2012 - Ivo Fencl

Článek od: Ivo Fencl - 02.01.2013

Co se týká filmů toho žánru, kterému se věnuje Sarden, zamiloval jsem se roku 2012 hlavně do snímku Abraham Lincoln, lovec upírů. Ten vytvořil předpole pro Spielbergův oscarový opus Lincoln, ale nehlasuji z toho důvodu. Hlasuji tedy snad jako (další) provokatér?

KOMIKS: Sto komiksů v časopise ABC 2/4 - Pifík, Kruan i John Carter

Článek od: Ivo Fencl - 28.05.2012

V ABC mého dětství se také objevoval legendární francouzský Pif, jeho syn Pifou (česky Pifík) a kocour zvaný v originále Hercule. Současně s Tarzanem Burroughs (právě před sto lety) přivedl na svět i Johna Cartera z Virginie, který vystupuje v jedenácti svazcích jeho próz. A co ještě víc? Samo sebou, že kultovní příběh Kruana a kmene Gron-c-chů.

FILM: John Carter: Mezi dvěma světy

Článek od: Karel Karlíček - 01.04.2012

Opravdu nechápu, co lidé vidí na takovém braku, jako jsou dobrodružství Johna Cartera. Už samotná knižní předloha je těžko pochopitelným blábolem, a tolik očekávané a opěvované nové filmové zpracování k ní nepřináší nic nového. Ba co víc, spíše ještě i tak chudý obsah zredukovalo na objem, který ještě jsou hollywoodští scénáristé schopni udržet v hlavě a nezamíchat do něj děj, postavy či kulisy filmů již viděných (ano, víte přesně, že narážím na hrůzu jménem Hobit, ale to je jen špička ledovce). V tomto názoru mne ostatně podpořily také polohlasné poznámky nadávkovitého rázu z hloučku o řadu pode mnou.

FILM: Vládcové Marsu (Princess of Mars)

Článek od: Martin Kochlica - 04.03.2012

Premiéra filmu John Carter: Medzi dvoma svetmi sa blíži. Po zhliadnutí všetkých trailerov a prečítaní knihy bolo ťažké odolať nutkaniu pustiť sa aj do filmovej adaptácie, ktorá vznikla pred pár rokmi. Na svedomí ju mala spoločnosť Asylum, čo je samo o sebe vztýčený prst. Ešte tak vedieť, ktorý prst...

Přihlásit se k odběru RSS - John Carter