PR+FILM: Akční fantasy John Carter představí fantastickou civilizaci Marsu

Článek od: Anonym - 08.03.2012

Filmové zpracování fantasy se stoletou tradicí jménem John Carter: Mezi dvěma světy slibuje velkolepou a akční podívanou ve 3D odehrávající se v exotickém světě planety Mars plném fantastických měst, vzdušných lodí a obrovských obyvatel. Celý nový svět, v němž nechybí obří příšery, pak vynikne především na gigantickém plátně kin IMAX. John Carter: Mezi dvěma světy totiž patří mezi ty filmové spektákly, ve kterých jedinečná 3D technologie a rozměr plátna kin IMAX hrají v diváckém zážitku svou podstatnou roli. 

Na programu jediného českého kina IMAX v Praze bude rozsáhlá akční fantasy John Carter: Mezi dvěma světy od 8. března, kdy vstoupí i do ostatních kin České republiky.  

Postava Johna Cartera vznikla už před sto lety, kdy začala vycházet románová série John Carter, pán Marsu, a vymyslel ji Edgar Rice Burroughs, autor další skvělé postavy Tarzana.Tarzan se filmových adaptací dočkal celkem brzy, John Carter musel čekat téměř sto let, než se technologie dostala na takovou úroveň, aby se fantastickou vizi civilizace na Marsu povedlo přenést na filmové plátno. Za dlouhé čekání byl ale John Carter odměněn 3D verzí a také převedením do formátu pro kina IMAX.

John Carter: Mezi dvěma světybude nejen úchvatnou podívanou a pastvou pro oči, ale vše nasvědčuje tomu, že by mu neměl chybět ani dobrý filmový příběh. John Carter to první hraný film, na kterém se podílelo studio Pixar, a jeho režisérem je skvělý vypravěč a držitel Oscara Andrew Stanton, tvůrce Hledá se Nemo a VALL-I

O FILMU

Film „John Carter: Mezi dvěma světy“ od filmového tvůrce a držitele Academy Award® Andrewa Stantona je rozsáhlým akčním dobrodružstvím zasazeným na tajemnou a exotickou planetu Barsoom (Mars). Film je založen na legendární románové sci-fi sérii od Edgara Rice Burroughse, z jehož pera vzešel i Tarzan, a vypráví příběh veterána americké Občanské války Johna Cartera, který je nevysvětlitelně dopraven na Mars. Tam díky nižší gravitaci disponuje nadlidskou silou a zaplete se do konfliktu velkých rozměrů mezi obyvateli této planety včetně Tarse Tarkase (Willem Dafoe) a úchvatnou princeznou Dejah Thoris (Lynn Collins). Ve světě, který je na pokraji kolapsu, objeví Carter, že přežití Barsoomu a jeho obyvatel je v jeho rukách

Přidat komentář