KOMIKS: Batman - Detective Comics 9: Gordon ve válce

Článek od: Marek - 01.04.2021

Šílenci, sektáři a všichni dohromady egoisté a vrazi. Přesto působí v rámci žánru uvěřitelně. Gordon ve válce se vrací ke komorněji pojatým případům – a dělá dobře.
Slovy Hagrida: „Tak to je lepší“ *. Všeříkající věta, mé dojmy lze shrnout do těchto čtyř slov.

DCKK: Jak je na tom u nás Green Lantern?

Článek od: Petr Simcik - 07.04.2020

Kdo je Green Lantern? Muž s divnou lucernou a prstenem, kterého spousta lidí zná jen díky seriálu Big Bang Theory. Ve filmu a nebyl považovaný za žádný velký zázrak. Dále se objevil ve třech knihách, které skončily ve slevě za 49 korun a následně v několika dílech DCKK. Shrnuto, podtrženo Green Lantern u nás nemá na růžích ustláno.

Znovuzrození hrdinů DC: Batman 2 – Já jsem sebevražda; Tom King, Mikel Janin, Mitch Gerads, Hugo Petrus

Článek od: Marek - 20.02.2020

Někdy je pro úspěch třeba porušit vlastní zásady a uzavřít dočasné příměří s těmi z druhé strany barikády. Své o tom ví Amanda Wallerová se Sebevražedným oddílem, u níž se tentokrát inspiroval i sám pán stínů, Batman.
Autoři se v Já jsem sebevražda rozhodli napsat příběh o závislosti, traumatu, sebeobětování, přátelství, lítosti a lásce. To již na první pohled vypadá jako přeslazený patetický doják. Jak se s ním tedy popasovali?

KOMIKS: Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #03: Vypálit do základů

Článek od: Petr Simcik - 10.02.2020

Situace, kdy je jeden z týmu očividně zrádce, akorát nevíme který, je oblíbená scénáristická záležitost, protože se kolem ní dobře píšou jak dialogy, tak akce. A pokud se to navíc stane v týmu, jenž je složený ze členů, kteří se mezi sebou nemusí, a jediné, co jim brání pozabíjet vše v okolí, je bomba v hlavě, pocit paranoii a příležitost se vyřádit je tím větší.

KOMIKS: Dan Abnett, Aquaman 3: Koruna Atlantidy

Článek od: frankie - 19.09.2019

Komiks Aqauman 3: Koruna Atlantidy plynule navazuje na události předchozího vydání. Válka mezi USA a Atlantidou je zažehnána, Aquaman očištěn. Odměnou za nastolení míru je mu obrovská popularita, respekt a uznání, přesto o dramatické situace není nouze.

KOMIKS: Liga spravedlnosti 1 - Vyhlazovací stroje

Článek od: Marek - 20.06.2019

"Toto asi nebude můj šálek čaje", řekl jsem si po dočtení Vyhlazovacích strojů. Krátké zamyšlení nad tím, zda-li nejsem v sedmnácti na tohle už jednoduše starý... A podivný pocit prázdnoty, znudění a neskutečného mišmaše, který mi nastal v hlavě.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - DC Comics