RECENZE: Převzetí, Vojtěch Záleský

Článek od: Tereza Kučírková - 18.04.2023

Nakladatelství CooBoo má ediční plány naplněné zejména knihami určenými pro mladé čtenáře (young adult). Jejich jarní novinka  Převzetí z pera českého spisovatele Vojtěcha Záleského ale není jednou z nich. Žánrová specialita kombinující fantasy s gangsterkou cílí na dospělé čtenáře a její přebal je vybavený dvěma trigger warning symboly (značkami upozorňujícími na citlivý obsah).

RECENZE: Lucie Lukačovičová, Zákon azylu

Článek od: ena - 30.12.2021

Občas je dobré žiť v nevedomosti. Inak by ste sa museli zaoberať duchmi a strašidlami pobehujúcimi v uliciach či tajomnými bytosťami z rozprávok a legiend. Prípadne bojovať s nepriateľmi, ktorí tak celkom nepochádzajú z nášho sveta. Je lepšie o týchto veciach nevedieť. O tieto príšery nech sa stará Azyl so svojimi agentmi. No občas sa stane, že súboje s nadprirodzenom zasiahnu aj obyčajných ľudí...

RECENZE: Martin Paytok, Prokletí pro všechny

Článek od: ena - 25.10.2021

Vydavateľstvo Epocha v edícii Fantastická Epocha dáva priestor autorom klasickej fantasy, splatterpunku, akčnej fantastiky či iným podobným žánrom a ich fúziám. Tak sa stalo, že v tejto edícii vyšla aj kniha Prokletí pro všechny. Poďme sa pozrieť, v čom to prekliatie spočíva.

veršovaná RECENZE: Oskar Fuchs, Hitokiri

Článek od: Monika Slíva - 27.02.2019

Takhle nějak to vypadá, když se recenzent nechá vyhecovat autorem k něčemu, co není úplně jeho parketa, a po přečtení knihy je pak kvůli kodexu cti nucen vyplodit místo úplně fádní recenze slova, která navíc kromě jakéhosi smyslu musejí mít i rytmus. Za přispění a vydatné odborné pomoci Honzy Křečka nakonec vzniklo to, co si za chvíli přečtete. Za některé skvělé nápady, které jsem zakomponovala do textu i za cenné rady tímto Honzovi děkuji. A všechny případné divnosti padají pouze na mou hlavu, neb ne ve všem jsem byla (z různých důvodů) ochotná ho poslechnout.

RECENZE: Ari Marmell, Lughovo kopí

Článek od: Karolína Poláčková - 09.10.2018

Mick Oberon je na oko jen obyčejné soukromé očko, z řady vyčnívající možná tak zálibou v teplém mléce říznutém smetanou. Ve skutečnosti ale tenhle detektiv není člověk, pod kloboukem totiž schovává špičaté uši a v bouli pod svrchníkem zase kouzelnickou hůlku. Ani jeho případy nebývají zrovna obvyklé – po tom minulém, zahrnujícím podvržence a italskou čarodějku, se nyní vrací v honu za pradávným mocným artefaktem. A zase z toho koukají samé trable.

RECENZE: O krok před peklem, antologie

Článek od: Monika Slíva - 07.05.2018

Kladivo na čaroděje má svůj unikátní vesmír a Felixova parta je projekcí jeho kolektivního vědomí.
A co je kolektivní vědomí?
Ano, správně! Propojení myslí, které neustále vstřebává další mozky. Asimiluje. Stejně jako Borgové. Vcucne nového autora, vtiskne mu matrici kladivářského univerza hluboko do paměťových buněk a natrvalo vytvoří nová neuronová spojení s Felixem, Vincencem, Walterem i Klaudií.

UKÁZKA: Tim Lebbon: Relikvie

Článek od: Redakce - 18.03.2018

Relikvie je první díl nové trilogie z pera Tima Lebbona, renomovaného spisovatele hororů a dark fantasy, autora desítek románů a nositele řady literárních ocenění.

RECENZE: Martin Bečan, Kaziměsti

Článek od: Monika Hrňová - 04.01.2018

Párty odehrávající se v kostele, kde se místo svěcené vody můžete pokropit vodkou... Anebo ji vypít, záleží na vás. Kanál, který sežere vše, co mu padne do chřtánu. Dům, kde vám po kuchyni běhají trilobiti a dveře zdrhají, protože mají nožičky. Že to zní bizarně a bláznivě? Vítejte Nikde.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Urban fantasy