KOMIKS: Peter David, Robin Furthová, Temná věž: Pistolník 5 - Muž v černém

Článek od: Renata Staurovská - 31.01.2022

Jak je to dlouho, co jsme sledovali siluety mladého chlapce a pistolníka, jak společně vcházejí do temné sluje ve snaze chytit prchajícího muže v černém? Hodiny, dny? Na tomhle prokletém místě čas dávno ztratil svůj smysl. Nyní máme konečně možnost je následovat a být tak svědky samotného závěru jejich příběhu. Nebo možná nového začátku?

KOMIKS: Peter David, Temná věž: Pád Gileadu

Článek od: Renata Staurovská - 24.03.2018

Před pár měsíci jsme vám představili třetí díl komiksové adaptace nejrozsáhlejšího díla Stephena Kinga. Netrvalo dlouho a na pultech se objevil díl čtvrtý, nesoucí jméno Temná věž: Pád Gileadu. Jak již název napovídá, naše hrdiny v této knize čeká všechno, jen ne růžová budoucnost. Tedy, pokud si pod růžovou nepředstavíme právě děsivou sílu Maerlynova grapefruitu…

FILM: Temná věž aneb jak čtyři scénáristi vařili dort

Článek od: Martin Stručovský - 27.08.2017

Před mnoha a mnoha lety si Stephen King, který studoval na vysoké škole, pod vlnou inspirace jisté básně a zeleného papíru vysnil velkou epickou ságu o pistolníkovi Rolandovi. V roce 2004 spatřil světa závěrečný knižní díl nazvaný Temná věž. A o třináct let později konečně dostáváme filmovou adaptaci. Stálo to dlouhé čekání za to?

KOMIKS: Stephen King, Peter David, Temná věž: Zrození pistolníka

Článek od: Renata Staurovská - 08.06.2016

Stephen King v posledních letech nedopřává svým čtenářům a fanouškům oddechu. Je to sotva pár měsíců, kdy světlo světa spatřil český překlad jeho knihy Právo nálezce a už nyní napjatě očekáváme Bazar zlých snů, povídkovou sbírku, která by u nás měla vyjít začátkem června. Kromě toho jsou média plná prvních fotek a potvrzených jmen pro filmovou adaptaci Temné věžejejíž premiéry bychom se měli dočkat v příštím roce.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Temná věž