RECENZE: František Kotleta, Spad (Souborné vydání)

Článek od: Madla Pospíšilo... - 31.05.2023

Bruntálského řezníka Františka Kotletu, literárně epického hráče se smrtí, není třeba čtenářům Sardenu představovat.
Ani jeho opus magnum, čtyřdílnou sérii Spad, díky níž si vysloužil podezření z věšteckých schopností a předvídání budoucnosti.

Vážené čtenáře této recenze raději dopředu upozorňuji, že vzhledem k tomu, že se jedná o souborné vydání, obsahuje text mnohé spoilery.
Čtěte tedy na vlastní nebezpečí!

RECENZE: Gavin G. Smith, Zvláštní operace Z

Článek od: ena - 15.02.2023

Píše sa rok 1987, svetom hýbe studená vojna a deväť skvele vycvičených indivíduí z roty Specnaz vykonáva špeciálne úlohy všade po svete. Háji socializmus, bojuje proti USA a kapitalizmu, ktorý predstavuje. Skrátka robia všetku tú špinavú robotu, ktorú nikto iný robiť nechce. V Kremli však nastali zmeny a Specnaz sa stali nepohodlnými. Boli vyslaní na novú misiu. Všetkým členom jednotky je jasné, že s ich návratom sa neráta...

RECENZE: Svět v bouři, Kristýna Sněgoňová

Článek od: Madla Pospíšilo... - 19.12.2022

Na závěrečný díl městské trilogie frýdecko-místecké rodačky, toho času žijící v tajemné metropoli zvané Brno, jsem se těšila víc než na Vánoce, narozeniny a konec puberty svých dětí dohromady. Dobře, s tím koncem puberty jsem si lehce zapřeháněla, ale dlužno dodat, že Svět v bouři jsem vyhlížela s opravdu napjatým očekáváním.

Modely pro scifisty: Fallout: New Vegas - Securitron

Článek od: Petr Simcik - 15.02.2022

Securitron, kterého si můžete postavit, byl inspirován plastovým modelem, který vydává přímo Bethesda – vývojář Falloutu. Opět jsem se od začátku snažil, aby stavba byla co nejednodušší a zvládl ji skoro kdokoli a opět jsem připravil i nějaký ten příběh okolo téhle ikony. 

#simcikvamerice: Washington D.C. aneb Capital wasteland - den první

Článek od: Petr Simcik - 08.02.2022

Washigton DC aneb Capital Wasteland...  za cca 55 let... je prostě zajímavé místo. Pro mě jako fanouška hry Fallout dokonce dvojnásob, protože přesně v něm se odehrává Fallout 3. Nic mě tudíž nemohlo zastavit, abych tak trochu zacestoval časem a navštívil známá herní místa a podíval se, jak vypadala před Velkou válkou roku 2077.

RECENZE: Tomáš Sekerka, Nájezdník z Pustiny

Článek od: ena - 03.11.2020

Žijeme na púšti a veríme v Rubínového boha. Hovoria sa o nás legendy. Sme vyvolení a vraj nesmrteľní, hoci smrť vítame, je totiž cestou k Rubínovému. Hľadáme nepriateľa, ktorý by nás bol hoden. Plienime a zabíjame, lebo bez boja dnes neprežijete. Naša realita je úplne iná, než akú poznáte vy. Stalo sa to 12.6.2076. Odvtedy sme modrú oblohu nevideli. Opona alebo Clona zatienila slnko. Najhorší bol prvý rok, keď nastala tma, chlad a z ľudí sa stali monštrá. Volám sa Erik a vítam vás v mojom svete...

RECENZE: Jeff VanderMeer: Finch

Článek od: David P. Stefanovič - 25.09.2020

Město Ambra pokrývají výtrusy. Z hub. Lidé žijí v područí šeďáků – bytostí s houbovitou konzistencí – a tajně sní o tom, že se jednou vrátí povstalecká armáda a osvobodí je. Tedy aspoň ti, kteří už dávno na vše nerezignovali.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - postapokalyptická sci-fi