SOBOTNÍ FILMOVÁ SRDCOVKA

Článek od: Monika Slíva - 07.05.2022

Filmová srdcovka je pro mě film, na který se můžu koukat znovu a znovu a znovu… a tak pořád dokola. Nikdy se neomrzí a ve vzácných případech tam objevím něco nového, co mi předtím uniklo, nebo po letech z příběhu vystupuje víc linka, kterou jsem předtím tolik nevnímala.

RECENZE: Denisa Kirschnerová a Martin Klásek, Hurvínkova cesta do Tramtárie

Článek od: Petr Simcik - 13.11.2012

To, že hurvínkovských knížek je na našem trhu pomálu, což je vzhledem k proslulosti loutkového hrdiny zarážející, je prostě fakt. Fakt, který znamená, že není výběr a kde není výběr, může se uchytit ledacos. A o co vlastně tentokrát jde? Hurvínek stráví nějaký čas ve společnosti zlé princezny Gerbery a bude nucen pod hrozbou sežrání Žeryka, zachraňovat její zemi i poddané, taktéž rostlinného původu, před dlouho trvajícím suchem.

FILM: Zvonilka a tajemství křídel (Secret of the Wings)

Článek od: Anonym - 25.10.2012

Víla Zvonilka se vydává ze svého (letního) světa do zapovězeného zimního světa, kde zjišťuje, že tady žije její sestra (sněhová víla). Sotva se stačí skamarádit a technicky vyřešit to, že jedna nesnese teplo, zatímco druhá nesnese zimu, přichází razantní ...

POVÍDKA: Petra Kubátová, O dlouhém rozmlouvání a malém údolí

Článek od: Anonym - 07.09.2012

Dnes večer můžete dětem přečíst mýticky krásný příběh o světě a životě od naší čtenářky Petry. Nebudeme zbytečně zdržovat, neboť: "V daleké zemi, kde rostly borovice, které umí obejmout celý svět, v zemi, která se pyšnila nejbarevnějšími medvědy, tekla veliká řeka Wang-wang..."

POHÁDKA: O ptáčeti, které nechtělo létat

Článek od: Monika Slíva - 06.09.2012

V rámci dětského týdne jsme vám nabídly úsměvnou hříčku Zlaťák. Teď se s vámi podělíme o pohádku naší redaktorky Slívy, jednu z mnoha, kterou napsala pro své ratolesti, když byly malé. O ptáčeti, které nechtělo létat je příběh připomínající nám klasickou pohádku O líném Honzovi...

Přihlásit se k odběru RSS - Pohádka