RECENZE: Vladimír Šlechta, Zima v Thonnierice

Článek od: Hanina - 02.08.2018

Thornel se vrací do Thonniericy s pověřením Sylvie Viktoriny la Baro vytvořit špionážní síť, jakou měl ve městě chvalně (i nechvalně) proslulý dobrodruh Thompson. Na promrzlou zem se snáší první sníh, zásob je málo, město vyčerpal konflikt s církví, král je ještě ucho a jeho mocenská situace nejistá. To nevypadá na klidnou zimu…    

RECENZE: Vladimír Šlechta, Krvavé pohraničí

Článek od: Hanina - 06.01.2017

Třetí vydání Šlechtova románu, které kdysi odstartovalo stejnojmenný cyklus, čítající k dnešnímu dni deset knih. Název, jak nám prozradil autor v doslovu, si prosadil první ze tří nakladatelů. Důvodem byla oblíbenost odvozenin slova „krev“ na obálkách knih. Tehdy se psal počátek druhého tisíciletí.

UKÁZKA: Vladimír Šlechta, Krvavé pohraničí

Článek od: Redakce - 14.11.2016

"Bestie pozorovala poutníky už dlouhou chvíli. Cítila jejich pach odplavovaný deštěm, tu a tam je zahlédla, jak šlapou hluboko pod ní. Pokaždé, když ti dole poodešli, mávla perutěmi a následovala je."  Krvavé pohraničí Vladimíra Šlechty v novém vydání

UKÁZKA: Vladimír Šlechta, Kukaččí mláďata

Článek od: Redakce - 16.08.2016

"Arkastie prochází vleklou krizí. Král uprchl už před deseti roky a ještě stále se skrývá. Bezvládí přineslo hořké plody. Staré dohody jsou porušovány, zájmové skupiny soupeří o moc. Schyluje se k občanské válce. "  Vychází nová kniha Vladimíra Šlechty. 

RECENZE: Vladimír Šlechta, Orcigard

Článek od: Hanina - 27.11.2012

Silva Viktorina Baro je zrůda. Je stará – alespoň podle dobových měřítek. (Je jí dvacet šest.) Je tlustá – podle svých vlastních měřítek, i když mužská část jejího okolí tvrdí opak. Neumí to se zbraněmi. Je to intelektuálka s výraznou slabostí pro historii tajemných a nebezpečných lokalit. A nikdy nespala s mužem, se ženou, dokonce ani s goblinem. Čili pravý opak drsňaček, na jaké jsme v posledních letech zvyklí.

RECENZE: Vladimír Šlechta, Pár kapek krve (Agent JFK 26)

Článek od: Martin Stručovský - 23.07.2011

Po dlouhé době přemlouvání nad sklenicí vychlazeného piva, podplácení v podobě propisek a prosbách čtenářů se to povedlo. Povedlo se to (a je nutno dodat, že se jedná o zázrak), že jeden z nejpopulárnějších autorů naši SFFH scény Vladimír Šlechta konečně napsal příspěvek do stále více populárnější série Agent JFK.

RECENZE: Vladimír Šlechta, Likario

Článek od: Jan Žlebek - 05.05.2011

Rok se s rokem sešel a Vladimír Šlechta předložil fanouškům Krvavého pohraničí další kamínek do mozaiky příběhu. Myšlenka každý rok vyslat do světa jednu hraničářskou knížku vypadá jako bezva tradice, něco na způsob narozenin nebo Vánoc. Tak co nám Šlechta nadělil letos? Likario vyšlo coby součást Likarijské trilogie, ale s ostatními částmi souvisí docela volně. Aby taky ne, když první a třetí část opustily tiskárnu pěkných pár let nazpátek. Likario představuje samostatný román ze světa Krvavého pohraničí a další kapitolu ze života „rodinky“ půlelfa Thompsona.

Přihlásit se k odběru RSS - Krvavé pohraničí