RECENZE: Jiřina Vorlová (ed.), Kočas 2016

Článek od: elho_cid - 16.12.2016

Jak se stalo zvykem, společně s Mlokem vychází každoročně i Kočas, výběr povídek, které z různých důvodů nebyly publikovány v Mlocích, ale hlavní organizátorka soutěže je považovala za natolik zajímavé, aby se mohly rovněž objevit na pultech knihkupectví.

RECENZE: Jiřina Vorlová (ed.), Kočas 2012

Článek od: elho_cid - 22.10.2012

Není pro mě těžší recenzování, než povídková sbírka českých autorů. Většinu z nich znám přinejmenším od vidění a pokud v nich vzbudím pocit ukřivdění, plivnou mi na conu do piva, nebo mi rovnou podrazí nohu, až se budu nad ránem potácet od festivalového baru. A nejhorší je, že pocit ukřivdění nemusí být jen vinou negativního hodnocení. Úplně stačí, že „toho druhého“ jsem chválil víc.

REPORTÁŽ: Parcon 2011 - Gala

Článek od: Jan Kovanic - 10.09.2011

Vyhlášení výsledků Ceny Karla Čapka na slavnostním večeru je pro mne vždy malý silvestr. Letos probíhalo konečně zase v režii Martina Koutného a Jaroslava Mosteckého. Po sérii profesionálních bavičů, kteří jsou nesnesitelní i na nějakém schlastávacím firemním večírku a o fandomu vědí houby, se vrátila tato osvědčená dvojice...

CENY: CKČ 2011 – kompletní výsledky 30. ročníku

Článek od: Aquila - 22.08.2011

Absolutním vítězem letošního ročníku se stal Martin Gilar se svou novelou Zamrzlý vesmír, za kterou mu byla udělena cena Mlok. Vítězné příspěvky v ostatních kategoriích získaly Pulce – za mikropovídku Penzi vezdejší dej nám dnes... ho dostal Ivan Mls, za krátkou povídku Pavouček pro štěstí si ho odnesla Dana Rusková a za povídku Zelené světlo domova Jiří Dluhoš. Nejúspěšnějším nováčkem soutěže a držitelem ceny Skokan se stal Karel Doležal.

CENY: Cena Karla Čapka na Parconu

Článek od: Aquila - 24.08.2010

Parcon a Cena Karla Čapka nerozlučně patří k sobě. Je to nejen tím, že na Parconu jsou slavnostně vyhlašovány výsledky právě ukončeného ročníku a současně odstartován ročník nový, ale i tím, kolik prostoru je CKČ na Parconu věnováno. (Zájemci se mohou pokochat obálkami Kočasu a Mloka 2010)

Přihlásit se k odběru RSS - Kočas