RECENZE: O krok před peklem, antologie

Článek od: Monika Slíva - 07.05.2018

Kladivo na čaroděje má svůj unikátní vesmír a Felixova parta je projekcí jeho kolektivního vědomí.
A co je kolektivní vědomí?
Ano, správně! Propojení myslí, které neustále vstřebává další mozky. Asimiluje. Stejně jako Borgové. Vcucne nového autora, vtiskne mu matrici kladivářského univerza hluboko do paměťových buněk a natrvalo vytvoří nová neuronová spojení s Felixem, Vincencem, Walterem i Klaudií.

Literární vyhlídky: srpen-září

Článek od: Martin Stručovský - 18.08.2017

Přichází další Literární vyhlídky,  v nichž lze zjistit následující: okurková sezóna je za námi. Novinky od Heteši a Šlechty už jsou sice venku, ale chystá se toho mnohem víc. Dorazí Batman, další komiks od Chucka Palahniuka, ale taky třetí Časodějové a dvě ambiciózní historické fantasy - Přemyslova krev a Hořící kůň. 

Fantastický rok s Epochou

Článek od: Redakce - 13.02.2017

Dva nové akční nářezy Františka Kotlety, velkolepé finále první série Kladiva na čaroděje, zbrusu nový příběh vikingských válečníků Jaroslava Mosteckého, další vzrušující dobrodružství Anity Blakeové a Merry Gentry, knihy talentovaných nováčků… Pojďte se podívat na fantastické menu, které pro vás Epocha navařila na tento rok!

LITERATURA: Kniha roku Sardenu 2016, komentáře

Článek od: Redakce - 13.02.2017

Loni jsme to zkusili. A letos jsme se rozhodli pokračovat. A abyste si sami mohli spočítat, že vám ve výsledcích Knihy roku Sardenu nekecáme, přinášíme konkrétní odpovědi jednotlivých respondentů. A těšíme se, že v komentářích přibudou odpovědi čtenářů.

Modrá Crew: Nová šance pro Evropu

Článek od: Redakce - 22.10.2016

"Evropské komiksy u nás nikdy neměly na růžích ustláno a většina sérií skončila ještě dříve, než se je povedlo pořádně rozběhnout. Nebylo to způsobeno kvalitou komiksů, jako spíš kombinací vyšší ceny, nepohodlného formátu a nutnosti dlouho čekat na pokračování hodně provázaného příběhu. Zlomit se to povedlo až nakladatelství CREW s řadou Mistrovská díla evropského komiksu; řadou, která vždy nabízela ucelený příběh. Na té se ukázalo, že je o evropské komiksy zájem, že problém byl čistě v jejich podání. A tak CREW dlouho přemýšlela, jak by mohla s evropskými komiksy prorazit na českém trhu... až se nakonec naskytla vhodná příležitost. Překvapivě, s koncem magazínu Crew."

TŘI OTÁZKY pro Jirku Pavlovského

Článek od: Monika Slíva - 23.05.2016

Pokoušet se blíže představovat Jirku Pavlovského fanouškům české fantastiky by se mohlo rovnat urážce jejich fundovanosti v oboru. O příznivcích komiksu obecně raději vůbec nebudu mluvit, protože ti by mě mohli rovnou kamenovat. Případně by se mě pokusili místo čepicemi utlouct různými výtisky či svázanými ročníky časopisu Crew. Nebo rovnou Kladivem. Au.

ANKETA: Kniha roku Sardenu, komentáře

Článek od: Redakce - 08.03.2016

Abyste si sami mohli spočítat, že vám ve výsledcích Knihy roku Sardenu nekecáme, přinášíme konkrétní odpovědi jednotlivých respondentů. A těšíme se, že v komentářích přibudou odpovědi čtenářů.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - J. Pavlovský