RECENZE: Dan Simmons, Pustá duše

Článek od: ena - 13.06.2019

Čo si musí človek prežiť, aby jeho duša zostala dotrhaná a pustá sťa púšť? Niekedy stačí naozaj málo. Hoci je Bremen telepat a ľudské myšlienky sú pre neho otvorený list, udalosti, ktoré ho postihli, mu úplne vypálili myseľ. Jediné, po čom túži, je uniknúť. Netuší, že ho čaká veľmi dlhá a bolestivá cesta, ktorej koniec bude možno prekvapivejší, než si kedy trúfal pomyslieť...

UKÁZKA: Dan Simmons, Pustá duše

Článek od: Redakce - 03.05.2019

Dan Simmons je v současné literatuře fenomén. Podobně jako svého času Umberto Eco píše jednu brilantní knihu za druhou, a aniž by se snažil komukoli zavděčit či sázet na populární témata a osvědčené vypravěčské postupy, vždycky dokáže čtenáři spolehlivě vyrazit dech.

UKÁZKA: Dan Simmons, Páté srdce

Článek od: Redakce - 20.10.2016

"Jediný román se Sherlockem Holmesem,

který si letos nesmíte nechat ujít!

·         Od autora bestsellerů Kantos Hyperionu,

Hladové hry a Terror.

·         Svérázná literární pocta Arthuru C. Doyleovi, duchovnímu otci Sherlocka Holmese…"

 

#SherlocksNotDead

Článek od: Martin Stručovský - 17.10.2016

#SherlockHolmesAlive!

Sherlock žije. Možná žádná literární postava se netěší takové oblibě u spisovatelů a filmařů jako právě slavný detektiv ovládající metodu dedukce. O tom ostatně svědčí nejen seriál z klávesnic Marka Gattise a Stevena Moffata, ale také nová dobrodružství, která se dostávají i na pulty českých knihkupectví. Jenom letos jich vyšlo několik. Pojďme se jim nyní na Sardenu chvíli věnovat.

RECENZE: Dan Simmons, Summer of Night (Temné léto)

Článek od: Zireael - 13.01.2013

Dan Simmons je takový spisovatelský chameleon, který mění styl podle toho, jaký žánr se zrovna rozhodne opanovat. Ať už je to hard sci-fi jako v Hyperionu nebo historické dobrodružství v knize Terror. Simmons dokázal do Temného léta vložit aspekty těch nejlepších hororových knih o dospívání, jako je třeba Laymonova Putovní upíří show nebo To od Stephena Kinga.

SLOUPEK: Mých 5 let se Sardenem

Článek od: David P. Stefanovič - 17.11.2012

Neskutečně rychle uteklo 5 let, které jsem k 12. listopadu letošního roku prožil jako redaktor internetového deníku Sarden. Zpočátku našeho vztahu to byl – stejně jako já – nevycválaný mladík, držící se máminy sukně...

UKÁZKA: Dan Simmons, Fáze gravitace

Článek od: Anonym - 26.09.2012

Richard Baedecker si myslel, že největším dobrodružstvím, které zažil, bylo kráčet po Měsíci. Baedecker musí čelit nejen lásce, ale i ztrátě, kterou znovuprožívá při vzpomínkách na nevydařený let raketoplánu Challenger, ve kterém zemřeli jeho blízcí. Fáze gravitace je hlubokým příběhem lidského života, který spojuje motiv lásky a ztráty v magické literární symfonii, která přenese čtenáře daleko za hranice prostru a času.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - D. Simmons