RECENZE: Charlaine Harris, Bezpochyby mrtví (Pravá krev 6)

Článek od: Jindra Střelec - 24.03.2011

Sookie Stackhouseová měla dosud v milostném životě pech. Její první láskyplné vzplanutí k upírovi Billovi nedopadlo přes slibný začátek příliš dobře a vztah s vlkodlakem Alcidem skončil v podstatě ještě dříve, než začal. Naštěstí to vypadá, že se začíná blýskat na lepší časy, a na scéně se objevuje další muž...

RECENZE: Charlaine Harris, KLub mrtvých (Pravá krev 3)

Článek od: Jindra Střelec - 02.06.2010

Středobodem všeho dění se tentokrát naplno stává sama Sookie, které sekunduje její nový a velmi mužný vlkodlačí průvodce. Tím, že je Bill povětšinu času pryč ze scény, ubylo detailně popisovaných milostných scén, ale o to více má autorka prostoru vrtat se své hrdince v hlavě a popravdě musím konstatovat, že tak činí možná až příliš. Opakované a velmi podobné úvahy na téma nevěry nebo Sookiina libida jsou tak jedinou slabší stránkou knihy.

UKÁZKA: Charlaine Harris, Mrtví do soumraku (Pravá krev 1)

Článek od: Anonym - 25.06.2009

Mám však jednu nezvyklou schopnost – nazývám ji postižením. Štamgasti to vyjadřují jinak – že jsem cvok. Ať tak či tak, výsledek je jenom jeden – skoro nevím, co je to rande. Proto nesmírně oceňuji každý nepatrný projev pozornosti. A najednou se k jednomu z mých stolů posadil on – upír.

RECENZE: Charlaine Harris, Mrtví do úsvitu (Pravá krev 1)

Článek od: Jindra Střelec - 22.05.2009

TOPlistUpíři jsou již čtyři roky zákonem uznanou menšinou a bojují za svá další práva. Hodně jim k emancipaci i toleranci lidské většiny pomohl vynález syntetické krve, která s trochou nadsázky nese název Pravá krev a prodává se v lahvích podobně jako pivo. Přesto trvalo právě čtyři zmiňované roky, než první z nich zavítal i do městečka Bon Temps, i když to leží nedaleko New Orleans, které se stalo jejich jakýmsi neoficiálním střediskem.

Přihlásit se k odběru RSS - C. Harris