RECENZE: Zbouchnul jsem Satanovu dceru (Od autora strašidelné vaginy)

Článek od: Petr Simcik - 16.12.2019

Romantický příběh od autora Strašidelné vagíny? To nemůže dopadnout špatně. A při názvu Zbouchnul jsem satanovu dceru? No že váháte! Jenže ono to tak ze začátku nevypadá, protože jak Jonathan, tak jeho vyvolená Veška jsou tak strašně nesympatické postavy, až to bolí. Troufám si tvrdit, že si k nim najdete cestu a oba prodělají jakousi proměnu v akceptovatelné hrdiny, ale na začátku nejde zrovna o lidi / démony, které byste chtěli potkat nebo mít za přátele či něco víc. Jonathan je prvotřídní asociál. Podivín, jakých je na světě jen hrstka. Jeho výbava pro praktický život je čistá nula. Nic. Jonathan jen pochlastává se svým kamarádem, který je jen o trochu menší nula než Jonathan sám, a ve volných chvílích vylepšuje svůj dům z lega, ve kterém sám bydlí. Samozřejmě bez elektřiny, záchoda, koupelny a vůbec základního vybavení, protože v legu se nejen nevykoupete, ale taky si nezatopíte nebo neuvaříte. Zato můžete stát před domem a lákat děti na prohlídku za pár drobných na pivo. Takový je Johnatan. Jo, a taky má, i když je bílý jako křída, ebenově černý penis. Řekněte, sympaťák k pohledání. A jednoho dne se u Johnatana objeví sukuba v jiném stavu, což je už samo o sobě bizarní, a vysvětlí mu, že jí slibil, že se o ni postará. Člověk, který není schopen se starat ani o sebe.

Johnatan samozřejmě odmítne, jenže Veška, jak se sukuba jmenuje, má rozsáhlé příbuzenstvo a to, na rozdíl od ní, nemá k lidem vůbec kladný vztah. Stejně jako bigotně katolická rodina Jonathana jaksi nemůže překousnout své dilema - Jonathan by si jako správný křesťan matku svého dítěte určitě měl vzít, jenže všichni démoni by měli skončit nabodnutí na nejbižším kůlu přelití svěcenou vodou. 

Díky takto nastaveným kulisám se po třetině příběh konečně hne a podivný pár se začne vyvíjet, procházet krizemi a řešit jeden podivný, ztřeštěný či rovnou šílený problém za druhým. Lego a magie jdou dohromady, ale ne pokud má vaše partnerka posunutý práh toho, co je normální, takže se dočkáme legových motýlů, lidí, ale i dinosaurů, kteří se normálně pohybují,ale samozřejmě i trpí a myslí, protože jsou už prostě živí. Carlton Mellick III chrlí jeden nápad za druhým, rozjíždí akci, legové kostičky ze zarývají do masa, krev stříká po litrech a samozřejmě, protože jde v první řadě o romantickou knihu, nechybí ani nějaké ty city, trocha lásky a rodinné pohody. Co chtít víc.

Zbouchnul jsem satanovu dceru je knížka se zajímavými hrdiny (záměrně neříkám sympatickými), která má všechno, co má mít jak romantický příběh, tak splatter nebo kulhánkovsky pojatá akční vyvražďovačka. A skloubit tyhle dva žánry dohromady tak, aby to funovalo, to chce opravdu spisovatele s velkou fantazií, což Carlton Mellick III naštěstí pro nás je. Díky tomu dostanete další bizarní skvost, který budete stoprocentně doporučovat dál.  A při tom budete sledovat, jak se vaši přátelé či kolegové ošívají už jen při vyslovení názvu knihy. Ale ta kniha prostě dobrá je a doporučení dál si zaslouží. A když obě Mellickovy knihy doporučíte najednou, máte pozornost na vánočním večírku, v kanceláři, škole nebo kdekoli jinde předem zaručenou.

I Knocked Up Satan's Daughter / Zbouchnul jsem Satanovu dceru

Autor: Carlton Mellick III
Nakladatel: Carcosa
Překlad: Milan Žáček 
Stran: 208
Vazba: brožovaná
Rozměry: 13,9 × 20,6 cm
Rok vydání: 2019
Cena: 249 Kč  

Komentáře

To je chyba, ta druhá je úplně jiná - na druhou stranu nesedne to každému ale od Carcosy je to ještě mainstream :)

Každý národ má takové politiky jaké si zaslouží -> Svůj svět si musíme zasloužit!

Strašidelná vagina mě opravdu zklamala. Slibný námět, ale naprosto špatně vystavěný příběh. Nepřijde mi, že by byl Mellick dobrý spisovatel, spíš naopak. A po jeho povídce Porno v srpnu už nemám chuť s ním vůbec ztrácet čas.

Přidat komentář