RECENZE: Neal Asher, Blábol a jiné příběhy

Článek od: Lucie Koucká - 30.06.2016

Vítejte v obludáriu mistra Neala Ashera, kde má kdeco kusadla a makadla, leckdy i lidé. V deseti povídkách potkáte bytosti, které zaručeně nechcete nikdy na vlastní oči spatřit, žijící na planetách, které stoprocentně nikdo z vás netouží navštívit. Nebo snad ano?

RECENZE: Neal Asher, Stín škorpiona

Článek od: Jan Žlebek - 10.09.2013

Minulost... Nakonec dožene každého. Můžete odejít tak daleko, jak vám to jen runsiblové brány rozmístěné po řádovém vesmíru umožní. Můžete obléct uniformu Zemské bezpečnostní centrály a zkusit udělat něco pro planety zpustošené mimozemským bombardováním. Můžete nechat UI, aby vám udělaly léčebnou neurochirurgii na úrovni atomů. Ale stejně jí neuniknete. Napříč lety na vás vrhne stín.

Ten Cormakův má tvar škorpiona.

RECENZE: Neal Asher, Stín škorpiona

Článek od: Lucie Koucká - 31.07.2013

Britský spisovatel Neal Asher patří mezi současné nejkvalitnější autory žánru, jeho příběhy se vyznačují nejen zajímavým dějem, ale také neuvěřitelně propracovanými reáliemi a technickými lahůdkami. Stín Škorpiona je přesně vyváženým mixem všeho, co moderní space opera vyžaduje.

UKÁZKA: Simon R. Green, Žij a buď Drood

Článek od: Anonym - 24.02.2013

Myslíte si, že už vás v životě nemůže nic překvapit, že ho máte pod kontrolou. Myslíte si, že už jste všechno vyřešili. Porazili jste svoje nepřátele, zachránili jste svět, usmířili jste se s rodinou a vyrazili jste si na dovolenou s milovanou ženou. A pak zjistíte to, co jste měl vědět dávno: že stačí jen jediný podělaný den, aby se celý váš život obrátil naruby.

UKÁZKA: Christian Dunn (ed.), Gotrek a Felix

Článek od: Anonym - 05.11.2012

Gotrek a Felix: neopěvovaní hrdinové Říše, nebo jen obyčejní zloději zabijáci? Pravda je možná někde uprostřed a záleží na tom, koho se zeptáte… Na stránkách této knihy naleznete nevypovězené příběhy dvojice dobrodruhů, včetně těch, které by raději udrželi v tajnosti.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Polaris